Drømmer om borgerlønn på Haugalandet – Hnytt

Siste:

Drømmer om borgerlønn på Haugalandet

Nestleder i Basic Income Earth Network (BIEN), Karl Widerquist, er i disse dager i Haugesund for å snakke om borgerlønn.

HAUGESUND: – Jeg har en drøm om å få til et prøveprosjekt med borgerlønn på Haugalandet. Det hadde vært spennende, forteller leder i BIEN Norge, Anja Askeland.

Basic Income Earth Network (BIEN) er et globalt nettverk for innføring av borgerlønn. Borgerlønn er en garantert grunninntekt til alle, det vil si «en inntekt som vilkårsløst betales til alle på individuell basis, uten økonomisk prøving eller arbeidskrav», ifølge Basic Income Earth Network.

Skapte debatt

Konseptet skapte stor debatt da det ble nedstemt under et valg i Sveits i fjor, og nå ønsker nestleder i Basic Income Network og førsteamanuensis, Karl Widerquist, å presentere ideen til nysgjerrige haugalendinger. Tirsdag kveld holder han foredrag på Cafe Rene, Scandic Maritim.

– Borgerlønn betyr at alle vil ha nok til å klare seg enten de jobber eller ikke. Hvis du gjør noe samfunnet finner nyttig vil du få ekstra betalt på toppen av borgerlønn, sier Widerquist.

Hør mer i videovinduet over.