Kjøpte griser for konfirmasjonspengene – Hnytt

Siste:

Ida Waage Hansen

Kjøpte griser for konfirmasjonspengene

Som en sommerjobb valgte Rikke Leirvik Haga (14) å bruke konfirmasjonspengene sine til å kjøpe griser i håp om å tjene litt ekstra penger.

KARMØY: På et gårdsbruk på Vestre Karmøyveg har åtte griser nettopp blitt sluppet ut i bingen. Grisene betalte Rikke Leirvik Haga (14) fra egen lomme med konfirmasjonspengene sine.

– Jeg ønsket å prøve noe nytt, så da tenkte jeg at det å kjøpe griser var en god idé for å tjene litt ekstra penger i sommer, forklarer Rikke Leirvik Haga.

 Sa først nei 
– Til å begynne med så sa jeg egentlig nei, men når jeg fikk tenkt meg om så kom jeg frem til at det er greit. Hvis barna vil ha ting å gjøre på, så må de nesten få lov til å prøve seg. Nå synes jeg jo det er litt stas selv også da, legger pappa Lars Geir Haga til med et smil.

Grisene ble hentet fra Torvastad for fem dager siden. Nå har 14-åringen navngitt noen av grisene, men forskjell ser hun ikke på dem. Så hvem som er hvem forblir uvisst. Navnene som er bestemt er Bernard, Bacon, Mette-Marit, Gunnar og Flintstek.

– Det er vel ikke akkurat så vanlig at unge jenter gjør slik som Rikke har gjort, så alle jeg har snakt med på blant annet Nortura og felleskjøpet synes det er voldsomt kjekt, legger pappa Haga til.

Uvanlig med utegriser
Vanlig drift på gris er som oftest innendørs.

– Grisene skal ha tilgang til vinduer, slik at de ser dagslys. Det er voldsomt få griser som egentlig får være ute i det fri. Så det er jo dette som er grisenes riktige miljø. Da vi slapp dem ut så sprang de som de var galne rundt på marken, så de liker det nok voldsomt godt, sier Haga.

Se video over.