Ønsker tidligere kino på søndager – Hnytt

Siste:

Ønsker tidligere kino på søndager

Kulturpolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, Hege H. Liadal, ønsker at kinoer skal få mulighet til å vise filmer tidligere enn kl. 1300 på søndager.

HAUGESUND: Liadal ber nå kulturministeren om å se på muligheten for å vise kino tidligere enn kl. 1300 skriver Film & Kino i en pressemelding.

– Det er underlig at både bibliotek og museer kan åpne sine dører tidligere på en søndag og jeg mener vi må se på muligheten for at kinovisning kan gjøres før kl. 13.00 på søndager, sier Liadal.

Det er loven om helligdager og helligdagsfred som forbyr kinoforestillinger før kl. 13.00 på søndager.

Tror på bedre tilbud

Administrerende direktør i Nordisk Film Kino (NFK), Jannicke Haugen løftet problemstillingen i fjor, og anmodet Kulturdepartementet om å drøfte muligheten for å gjøre det lovlig å vise barnefilm søndag formiddag, enten i form av en lovendring eller forskriftsendring.

– Vårt ønsker er at vi skal kunne ha samme åpningstider på søndager som det vi har på lørdag. Dette vet vi at mange av våre gjester også ville satt pris på, ikke minst gjelder dette barnefamiliene, sier Haugen, som tror det vil kunne gi et bedre kulturtilbud til folket.