Her viser han frem kommunens klenodium – Hnytt

Siste:

Kjell Olav Leirvåg med en commodore VIC-20.

Her viser han frem kommunens klenodium

I 42 år har Kjell Olav Leirvåg jobbet i Karmøy kommune hvor veiledning i pedagogisk anvendelse av IKT i skoler og barnehager har vært hans hovedfelt. Torsdag gikk han av med pensjon, og i løpet av disse årene har det samlet seg opp flere klenodium på kontoret hans.

KOPERVIK: – Det har vært noen fantastiske år. Klart det har vært oppturer og nedturer når du jobber med data i skolen, sier Leirvåg.

Torsdag hadde han sin siste arbeidsdag som pedagogisk veileder i Karmøy kommune. Selv om det meste på kontoret er ryddet bort, står det fortsatt flere klenodium igjen.

– Dette er en commodore VIC-20 som vi brukte på valgfag på Stangeland ungdomsskole på begynnelsen av 80-tallet. Den skulle vi lære ungene å programmere med. Det var ikke noe mer den kunne brukes til.

Etter hvert kom TIKI-maskinene. Karmøy kommune kjøpte inn rundt 100 maskiner til skolene i kommunen.

– Der gikk det an å lære elevene tekstbehandling, regneark og database. Det kom også en del pedagogiske programvarer. TIKI-maskinene var i bruk i mange år til vi gikk over til PC.

Den første harddisken

Han holder opp den første bærbare PC-en med fargeskjerm. Og prisen? 30.000 kroner.

– Den var veldig dyr på begynnelsen av 90-tallet.

Også kommunens første harddisk har han stående på kontoret.

– Den er på 10 megabyte og kostet noen tusenlapper. Da vi flyttet inn på rådhuset på slutten av 80-tallet, så hadde kommunen en felles datamaskin og en felles database. Altså en felles lagringsenhet. Den var på 350 megabyte, så tidene har forandret seg voldsomt.

Les mer om Kjell Olav i neste utgave av Karmøynytt.

Karmøy kommunes første harddisk.

 

Avslutning med gode kolleger.