Siste:

Paul André Sommerfeldt

Disse klærne skal bæres av kongeparet

Karmøybedriften Garnius overrakte i dag en spesiallaget kofte og en genser til ordfører Jarle Nilsen. Gaven skal bringes videre til kongeparet i forbindelse med dronningens 80-års dag i neste uke.

KOPERVIK: Garnius fikk æren av å lage gaven da de i 2016 ble kåret til årets vekst- og nyskaperbedrift. Mønsteret er laget av designer Sigrun Gilje Hindal, som har tatt utgangspunkt i Karmøys kommunevåpen og vikingtidens keltiske knutekors.

– Detaljene har tatt utgangspunkt i Avaldsnes, slik at det skal være en kobling til Karmøy. Jeg bruker mye ornamentikken i vikinghistorien og det keltiske. På jakken er det også en rosebord som i kristen symbolikk er symbol for Jomfru Maria, forteller Hindal.

Jakken har fått navnet Marirosa, mens genseren er oppkalt etter Kong Augvald som ifølge historien skal ha gitt navn til Avaldsnes.

Se videoinnslag fra overleveringen i vinduet over.