Gulating åpnet dørene – Hnytt

Siste:

Jan Terje Hoem var en av de første kundene da Gulating Ølutsalg åpnet på Bygnes.

Gulating åpnet dørene

– Karmøybuen kjører ikke over brua hvis de ikke må, ler daglig leder for Gulating Ølutsalg, Jo Broch.

BYGNES: Torsdag formiddag kjørte Broch opp gitteret til Gulating Ølutsalg på Bygnes senter. Ølutsalget ønsker å bringe spennende norsk og internasjonalt øl ut til folk.

– Vi har hatt stor suksess med utsalget i Haugesund. Jeg bor selv på Karmøy, så jeg har lenge ønsket å ha dette tilbudet her også, forteller han.

– Hvordan er dette utsalget sammenlignet med det i Haugesund?

– Det er litt større i areal, men det er stort sett det samme vareutvalget. Det er litt mer i Haugesund, men det er på grunn av spesielle produksjoner som man ikke alltid får tak i.

Stor interesse

Han forteller at interessen rundt øl har økt de siste årene.

– Pils er ikke bare pils lenger. I dag har vi mellom 100 og 150 bryggerier i drift i Norge. For seks år siden var det seks. Det vokser på bryggesiden og da må de også ha et ledd å selge det til, sier han og legger til:

– Dagligvarebutikker tar inn noe, men det er et vanskelig nåløye å komme inn i for dem. Kunnskapsnivået er adskillig høyere her. Kommer noen og spør hvilken øl som passer til ulike matretter, så vet vi svaret.

– Hva er det mest spesielle dere har?

– Vi har mye spesielt. Vi har en del lokalt, som for eksempel øl fra Skudenes Bryggeri og Salamander bryggeri i Sveio samt mange produksjoner vi har vært involvert i selv.

 

Daglig leder for Gulating Ølutsalg i Haugesund og på Karmøy, Jo Broch.

 

Mye å velge mellom.
Broch var glad for å endelig kunne åpne dørene til nok et utsalg.

 

Gulating Ølutsalg på Karmøy holder til på Bygnes senter.