Fikk hakeslepp av den «nye» utsikten – Hnytt

Siste:

FORUNDRET: Ellbjørg Andreassen synes det er underlig at ikke naboene har blitt varslet om boliglekteren som har tatt plass ved havna i Kopervik. Foto: PAS.

Fikk hakeslepp av den «nye» utsikten

Ellbjørg Andreassen og ektemannen trodde knapt sine egne øyne da de kom hjem fra ferie i Bulgaria i går.

KOPERVIK: Rett utenfor stuevinduet i Havnegata i Kopervik hadde en massiv lekter lagt til kai og tatt bort alt av det som vanligvis er panoramautsikt mot Karmsundet.

MIDT I FLEISEN: Slik har utsikten blitt fra stuevinduet for naboene som bor tett på kaien i Kopervik. Foto: PAS.

– Jeg tenkte «går det an» og ble ganske sjokkert. Det er trivelig med båter og alt som ligger her, men det får nå være måte på. Her må en søke i årevis for å bygge et lite utbygg fordi det sjenerer naboen, og så kommer noe sånn, sier Andreassen forbauset.

Etterlyser varsling
De etterlyser mer informasjon og synes det er kritikkverdig at ikke naboene blir varslet før fartøy av denne størrelsen legger til kai bare et steinkast fra de sjønære leilighetene.

– Jeg synes det er uhørt. Vi bor fritt og leiligheter blir solgt her med utsikt. Så får vi dette uten noen varsel og ingen vet noen ting, sier Andreassen.

– Når dere bor så tett på en kai, må en ikke da også regne med at slikt kommer?

– Du må regne med at store båter kommer for å losse og laste, noe de også gjør. Men dette er jo ikke en båt, og hører vel ikke til på en kai, sier naboen.

På ubestemt tid
Havnedirektør Tore Gautesen i Karmsund Havn opplyser til Karmøynytt at lekteren er et flotell som har lagt til kai i påvente av nye oppdrag. Han kan dermed ikke si noe konkret om hvor lenge det blir liggende.


Han understreker at Karmsund Havn generelt forsøker å strekke seg langt for at naboer skal slippe en stor belastning, men at det i det konkrete tilfellet ikke var mulig å legge flotellet et annet sted.

Havnedirektør Tore Gautesen sier naboene må regne med denne typen aktivitet når de bosetter seg tett på en levende havn. Arkivfoto.

– Kopervik har et aktivt havneområde, som har vært aktivt i over 100 år, og folk må være klar over at dette er en konsekvens av å bo ved siden av ei levende havn. Båtene blir større og større, men i dette tilfellet er det snakk om en helt normal boliglekter. Vanligvis sender vi ikke ut nabovarsel om anløp til havnene, da denne aktiviteten ligger innenfor reguleringsplanen og gjeldende regelverk, sier Gautesen.

Ingen støy 
Han legger til at lekteren ikke vil føre med seg noen støysjenanse for naboene, og at Karmsund Havn ønsker å komme ut med informasjon så snart de vet noe mer om hvor lenge den blir liggende til kai i Kopervik.

– Jeg tror og håper at dette vil gå fort, og vi forstår naboer som reagerer på å miste utsikten. Det kan vi dessverre ikke gjøre noe med i dette tilfellet og en må forvente slik aktivitet også i fremtiden, sier havnedirektøren.

Flykter til sjøen
Ellbjørg og mannen har på sin side ikke tenkt å sture innendørs selv om havutsikten er borte.

– Vi setter oss i bobilen og kommer oss vekk, så får vi i alle fall sett sjøen, smiler hun.

Se video i vinduet over.