Karmøy er Norges beste strandryddekommune – Hnytt

Siste:

Denne containeren er en av flere containere som ble fylt opp under fjorårets aksjon.
Arkivbilde

Karmøy er Norges beste strandryddekommune

Strandryddeaksjon Haugaland som nylig ble avsluttet, førte til at 40.000 kilo med søppel ble samlet inn i Karmøy. Ingen andre kommuner i landet kan vise til tilsvarende resultat.

KARMØY: Den nasjonale kampanjen «Hold Norge Rent» har i vår mobilisert folk i hele landet til å rydde søppel i strandsonen.

En oversikt fra strandryddeportalen viser at hele 15 prosent av alt bosset som ble samlet inn i løpet av aksjonen i Norge er plukket opp langs sjøkanten i Karmøy, noe naturforvalteren er godt fornøyd med.

– Det er kjekt å registrere at vi er best i Norge på strandrydding. I Karmøy bor vi stort sett ved sjøen. Fra gammelt av var det fiskere og bønder i hver vik . Folk her er glade i naturen og havet, og vant til å arbeide. Dugnadsinnsatsen i lokalsamfunnet er stor. Når vi i tillegg har svært mye søppel å ta av gjør denne kombinasjonen at ingen andre kommuner har ryddet mer enn oss. Takk til alle som har vært med å ryddet strender, Det er nå blitt mye finere for alle, både mennesker og dyr, sier Peder Christiansen.

Kan fortsatt rydde
Selv om aksjonen formelt er slutt for denne gang, understreker han at det fortsatt er mulig å rydde.
– Kommunen vil i samarbeid med «Ragn Sells» være behjelpelig med å få levert avfallet til godkjent mottak, sier han.

Se video øverst i saken og les mer om aksjonen i onsdagens utgave av Karmøynytt.