Ville eksplosjoner på sommerskolen – Hnytt

Siste:

Ville eksplosjoner på sommerskolen

Hvor mye væske tåler en bleie og hva er inni? Dette var noe av det barna på Forskerfabrikken sin sommerskole skulle finne svaret på denne uken.

HYDRO: Hundrevis av fornøyde forskerspirer og fulle kurs med ventelister var resultatet av fjorårets samarbeid mellom Forskerfabrikken og Hydro. I år gjentar Hydro suksessen med ny sommerskole i teknologi- og realfag. Denne uken er 26 barn samlet i Hydro sine produksjonslokaler på Karmøy.

– Det er fullt kurs, og alle er ivrige etter å lære og eksperimentere. Tema for årets sommerskole er hovedsakelig bergarter. Akkurat nå forsker de på bleier og ser hvor mye bleier faktisk kan tåle og hva som er inni, forteller kursleder Hanna Thorbjørnsen Lefsaker.

Skaper nysgjerrighet

Hydro og Forskerfabrikken inngikk i 2016 en treårig samarbeidsavtale. Forskerfabrikken er en sosial entreprenør i naturvitenskap, som ønsker å gjøre naturfag og matematikk til en hobby for barn på lik linje med andre fritidsaktiviteter. Årets tema er glitrende krystaller, skjelettforskning og ville eksplosjoner.

– Jeg synes det er utrolig viktig med en slik sommerskole som dette. Vi lærer barn at realfag og forskning er gøy. Det gir et grunnlag til en enorm nysgjerrighet som de kan ha stor nytte av senere i livet, sier Thorbjørnsen Lefsaker.

Åsmund Meling var på sommerskolen for første gang. Det var ingen tvil om hva han gledet seg mest til.

– Jeg gleder meg mest til å lage ville eksplosjoner og lage vulkaner med gjær.

Selma Terese Hodne (t.v.), Maren Wiksnes, Elina Marie Bratbakk og Liv Kristi Hodne koser seg på sommerskole.