– Nå begynner vi å legge puslespillet – Hnytt

Siste:

Paul André Sommerfeldt

– Nå begynner vi å legge puslespillet

Lars Peder Solstad er glad for at en lang og krevende fusjonsprosess er over. Nå ser han fram til å styre det nye SolstadFarstad fra hovedkontoret i sin egen hjemby.

SKUDENESHAVN: De tre selskapene Solstad Offshore, Farstad Shipping og Deep Sea Supply ble fra i dag av ett selskap under navnet SolstadFarstad ASA. For et drøyt år siden gikk også Herøy-rederiet Rem Offshore inn i Solstad.

Det nye selskapet får en flåte på cirka 150 fartøy og skal operere fra kontorer i både Norge, Australia, Brasil, Singapore og Filippinene.

– I tillegg gjør vi mer og mer innen fornybar energi og mer innen laks og fiskeindustri som kommer inn via Deep Sea Supply. Det er nye, spennende segmenter, sier Solstad.

Slanker staben

Fusjonen vil merkes best på rederikontorene, hvor selskapet har vedtatt å slanke den totale staben med vel 80 personer.

– Som en konsekvens av at tre fullintegrerte selskaper nå går sammen, vil det være en del doble og triple funksjoner. Dette gjør at vi må redusere den totale landorganisasjonen globalt med 80-90 personer.

Nå starter et omfattende arbeid med å organisere det nye gigantselskapet. Ledergruppen er på plass, og fra før er det kjent at hovedkontoret blir værende i Skudeneshavn.

– Så begynner vi å legge puslespillet for hvordan resten av organisasjonen skal se ut, sier Solstad.

Fornøyd med løsningen

At Solstad-familien kun sitter igjen med drøye 7,2 prosent av aksjene etter sammenslåingen, bekymrer ikke konsernsjefen.

– Jeg er godt fornøyd med å være en mindre eier i verdens største rederi kontra det å være en stor eier i et middels stort rederi. Nå skal vi ha fokus på å skape mer verdi per aksje i stedet for hvor stor prosent vi eier, sier direktøren.

Se videoinnslag i vinduet over og les mer i onsdagens Karmøynytt på papir.