Siste:

TRYKKET PÅ AV-KNAPPEN: Ordfører Jarle Nilsen markerte overgangen til digitale trygghetsalarmer gjennom å slå av den analoge sentralen. Foto: Dag Olav Husås.

Nå har trygghetsalarmene blitt digitale

Analoge trygghetsalarmer er en saga blott i Karmøy kommune. Digitaliseringen skal bidra til at flere eldre kan føle seg trygge med å bo hjemme.

VEAVÅGEN: Det var ordfører Jarle Nilsen som fikk æren av å koble ut den gamle sentralen som et symbol på at kommunen har gått inn i en ny, digital tidsalder også på dette feltet.

– Det nye er at dette går på mobildata. I stedet for å bruke de gamle fasttelefonene, slipper de eldre å ha ei fastlinje i huset, forklarer rådgiver Arve Ubøe Rohde.

– Hva skjer når alarmen utløses?

– Da går alarmen til et responssenter der det sitter helsefaglig utdanna folk. De vurderer behovet sammen med brukeren, og tar kontakt med vår hjemmetjeneste dersom de trenger hjelp.

Helse- og omsorgssjef Nora Olsen-Sund tror utviklingen gjør at flere eldre vil føle seg tryggere hjemme.

– Nå vil det heller ikke være behovsprøvd på samme måte som tidligere. Hvis du mener du har et behov, så skal du få trygghetsalarm, sier helsesjefen.

Til høsten tar kommunen det hele enda et steg videre gjennom å ta i bruk sensorteknologi som skal gi mer direkte hjelp til den enkelte bruker.

Se videoinnslag i vinduet over.