Disse barna har fått sitt eget forskningslaboratorium – Hnytt

Siste:

Ordfører Jarle Nilsen åpner Lurelabben.

Disse barna har fått sitt eget forskningslaboratorium

Det var god stemning blant barna i Bygnes Vitenbarnehage da ordføreren kom på besøk for å ta del i den offisielle åpningen av Lurelabben.

BYGNES: Rød løper, klipping av snor og konfetti var på sin plass på en dag som denne.

– Vi er kjempeglade for at vi endelig kan åpne Lurelabben. Lurelabben er et forskningslaboratorium for barn og voksne i barnehagen. Formålet er at vi skal bruke dette i den frie leken. Det skal være like interessant å forske, som å leke i sandkassen, forteller styrer i Bygnes Vitenbarnehage, Elsbeth Normann Ørjansen.

Barnehagen har brukt tre år på å bygge opp det fysiske miljøet rundt Lurelabben. Bygnes Vitenbarnehage jobber ut fra barns viten og nysgjerrighet.

– I det pedagogiske arbeidet legger vi vekt på utforskning, teknikk, miljø og undring sammen med barna. Ungene er jo nysgjerrige helt fra de de blir født. 

Frakker og briller

Barna kunne nesten ikke vente til ordfører Jarle Nilsen skulle besøke barnehagen for å foreta den offisielle åpningen. Seks år gamle Målfrid Tiseth Iversen og Sivert Johan Gilje Langåker fikk en liten sniktitt inne i laboratoriumet, og det tok ikke lang tid før de var ikledd frakker og briller.

– Vi må ha det på når vi forsker på ting, sier Målfrid Tiseth Iversen.

– Jeg gleder meg til forskercontaineren åpner slik at vi kan begynne å forske på steiner som kan flyte og sånn. Dette har vi ventet lenge på, legger Sivert Johan Gilje Langåker til.
Sivert Johan og Målfrid inne i forskningslaboratoriumet.

 

Barna øver seg på ulike eksperiment før ordføreren kommer.

 

Henriette Lundberg Heggø (t.v.) og Elsbeth Normann Ørjansen er stolte over Lurelabben. Både små og store gleder seg til å ta i bruk Lurelabben.

 

Spente barn før den offisielle åpningen.