Har samlet inn en million kroner – Hnytt

Siste:

Har samlet inn en million kroner

Da skoledagen startet manglet elevene ved Håvåsen ungdomsskole i Haugesund 15000 kroner til skoleprosjektet sitt i Liberia. I løpet av noen få timer var imidlertid pengene i boks.

INNSAMLING: Målet da innsamlingen startet for fire år siden var svært hårete. Skolen ønsket på oppdrag for Plan Norge å samle inn en million kroner til en skole i Liberia. Klokken 13 i dag markerte skolen at målet var nådd.

Liberia, som er et av verdens fattigste land, har svært lav levestandard og få personer fullfører skole. Spesielt jenter er utsatt og noe av målet med innsamlingen er å få flere jenter til å gå på skole. Gjennom flere delprosjekter, som for eksempel forskjellig markedsdager, har elevene samlet inn 250.000 kroner i fire år.

Mandag morgen manglet 15000 kroner. Det tilsvarte 35 kroner per elev. Likevel, istedenfor å ta med pengene med seg hjemmenfra, valgte elvene å ta kreative metoder i bruk for å få inn de siste pengene.

Dagens innsamling førte til at skolen totalt samlet inn 1.005.346 kroner til skolen i Liberia.