I dag får vi 2.700 spanjoler på besøk – Hnytt

Siste:

I dag får vi 2.700 spanjoler på besøk

Cruiseskipet «Monarch» tilbake på sitt andre besøk i Haugesund for denne sesongen

TURISME: Tirsdag morgen kommer cruiseskipet «Monarch» tilbake på sitt andre besøk i Haugesund for denne sesongen. Med seg har skipet rundt 2700 gjester, stort sett spanjoler, som alle skal utforske Haugalandet.

– Våre hverdagslige omgivelser, som vi tar for gitt, opplever turistene som eksotiske. Det blir blant annet tur til Skudeneshavn hvor de får guidet vandring gjennom gamlebyen, og besøk på museet i Mælandsgården. Reisende til Norge ønsker som regel å oppleve en fjord og en foss. Slik er det også med cruiseturistene. Haugalandets sentrale plassering gjør at vi har tilgang til begge deler, skriver cruisesjef Vigleik Dueland i en pressemelding.

Stort skip

«Monarch» er på 73.937 brutto tonn, er 270 meter lang og har en passasjerkapasitet  på 2.766. Cruiset til Norge startet i Rostock med stopp i Stavanger mandag. Klokken åtte tirsdag morgen ankommer hun Haugesund, hvor hun blir liggende til klokken fem om ettermiddagen.

– Naturen som vi har lett for ta som en selvfølge vil gjestene fra Spania mest sannsynlig finne interessant. De er vant til mye folk, mye lyd og støy og tettbygde strøk. Vår stillhet, fraværet av enorme folkemengder og en natur – og et vær – som stadig skifter er det som frister dem.

Utsolgt

Det er også i følge Dueland en av grunnene til at de organiserte turene til Åkrafjorden alltid blir utsolgt. Der får de oppleve Langfoss i all sin prakt, båttur på fjorden, og et godt måltid med lokal mat på Åkrafjordtunet og på Eljarvik Gard.

Alle cruisegjestene som besøker Haugalandet blir tilbudt skreddersydde pakker. Flere velger ekslusive turer nettopp til Åkrafjorden, men også strendene på Karmøy frister

– Fremfor alt er det vikinghistorien vår som vies størst oppmerksomhet. Vikinghistorien har så mange fasetter: den brutale fremferden i Europa, de regionale maktkampene i Skandinavia og Norge og et levesett som både er myteomspunnet og fascinerende.

Entusiastisk

Turistsjefen forklarer at en annen tur som faller i smak hos turistene er en rundturen med buss i Haugesund. Dette er en to timer lang tur der man får høre om byens historie, man får se og besøke viktige steder som for eksempel Haraldshaugen. Denne rundturen avsluttes på Steinsfjellet.

– For oss som bor her kan det kanskje virke rart at Steinsfjellet, som slett ikke er stort eller spesielt steinete, skal vekke den store entusiasmen. Men de tilbakemeldingene turistinformasjonen får, viser at turistene sette pris på et besøk på toppen. Og i cruise-verdenen måles alt og tilbakemeldingene viser også her at Steinsfjellet er et meget populært stopp, opplyser Dueland.

I løpet av sommeren vil «Monarch» anløpe Haugesund i alt syv ganger. Neste anløp er 28. juni.