Her blir turistene møtt med et smil – Hnytt

Siste:

Ved innseilingen møtes båtfolket av dette smilet som er laget av Audun Tvedten på brygga.
Ved innseilingen møtes båtfolket av dette smilet som er laget av Audun Tvedten på brygga.

Her blir turistene møtt med et smil

Her skal både båt og bobilfolket føle seg velkommen.

KVINNHERAD: Etter flere års planlegging står den nye bobilparkeringen og båthavnen ferdig i idylliske Sæbøvik. Like ved sjøkanten er det tilrettelagt for rundt 20 bobiler, mens i gjestehavnen et steikast unna er det plass til et 40-talls tilreisende båter.

– Det er godt å være her, sier bobilentusiast Rune Dahle

Stort løft
Det er lokale investorer som har slått på stortrommen om sørget for at tilreisende både langs bil og sjøveien får topp moderne fasiliteter ved ankomst. I overkant av seks millioner kroner er brukt til innkjøp av nye brygger, tilrettelegging med strøm, vann og badestiger, samt oppgradering av bobilplassen.

– Det er en fantastisk flott plass. vi liker at det er nært sjøen og at man har alle fasiliteter rundt seg. Det er godt å være her, sier bobilentusiast Rune Dahle.

Godt å være
Han har tatt turen fra Haugesund for å nyte en helg i sjøkanten. Den utflyttede Kvinnheringen har gjennom den lokale caravanklubben vært en av pådriverne for å oppruste området til bobilturistene. Nå står nye strømbokser klare, vannforsyning er på plass, sittebenker, grillplasser og utsikt er tilrettelagt.

– Vi er opptatt av at dette skal være en god plass å oppholde seg, sier den lokale kjøpmannen, Sverre Bjørnevik.

Midt i smørøyet
Sammen med flere lokale investorer har han sørget for at millionene er investert i anlegget som ligger midt i smørøyet i Sæbøvik. Her er kort vei til sentrumsgatene og en liten sykkeltur unna det berømte klosteret på Halsnøy.

– Vi håper og tror at dette kan bli starten på en utvidet satsing på turisme i dette området. Vi utfordrer også andre til å komme på banen sier Bjørnevik som har drevet matbutikk i bygda i 35 år.

Møtes med et smil
For tilreisende båtfolk er noe av det første man ser ved innseilingen et stort smil laget av tauverk og maritime detaljer. Det er den lokale drivkraften Audun Tvedten som viser gjestfrihet på bryggen sin. Her har han også satt farge på bord og benker og sørget for at båtfolk som kommer for å handle kan få legge til ved hans private brygge.

Tips til turen
I Sæbøvik står gjestfriheten i sentrum, enten man foretrekker saltvann eller asfalt for å komme dit. Et tips er å dra innom alt-mulig butikken som drives av Zelveste Jostein Tvedten (ja, du leste riktig). Når matlysten melder seg er Landsbybakaren verd et besøk. Bakeriet drives av 18 år gamle Sebastian Johnsen.

Lekeplasser, sandvolleyballbane og grillplasser er blant fasilitetene som er tilgjengelig i havneområdet.