Markerer verdens yogadag i Byparken – Hnytt

Siste:

NAVASANA ELLER BÅTEN: Styrker hele kroppen, særlig mage og rygg. Kan gjøres hjemme eller i Byparken.
NAVASANA ELLER BÅTEN: Styrker hele kroppen, særlig mage og rygg. Kan gjøres hjemme eller i Byparken.
Kawayoga

Markerer verdens yogadag i Byparken

Tenk deg å gjøre solhilsen på gressmatta i Byparken. Eller sitte i båten, navasana, og styrke rygg og mage mens du teller duene ved fontenen.

HAUGESUND: Uteyoga er en spesiell opplevelse, og neste onsdag kan alle som vil ta med seg ei matte eller et sitteunderlag og markere Verdens Yogadag i Byparken.

– Det er en fantastisk opplevelse å drive med yoga utendørs. I yoga prøver vi jo å samle oss, finne roen, og da blir lydene rundt oss blir sterkere. Så vi hører gjerne fuglene og barn som leker enda bedre. Samtidig kan vi jo bli litt forstyrret, sier yogalærer Kari Waka.

Byparken er likevel et drømmested for yoga.

– Jeg har lenge tenkt på at jeg hadde lyst å markere verdens yogadag der alle som vil kan komme. Og plutselig slo tanken på Byparken ned i meg.

Waka lover enkle yogaøvelser som skal kunne passe for alle. Godt og tjenlig yogavær kan hun ikke love, men 21. juni er jo sommersolverv så det er god grunn til å håpe på en noenlunde tørr gressmatte. 

– Og så tror jeg at jeg kan love helse, ro og kontakt med seg selv. Folk trenger å finne ro, puste med magen og myke opp kroppen sin.

Verden yogadag blir arrangert av Kawayoga, den internasjonale yogadagen Haugesund og Haugesund sentrum.