Siste:

Foto: arkiv
Foto: arkiv

Haugesund får fulldistanse Ironman 2018

Det bekrefter Ironman-general Ivar Jacobsen fredag ettermiddag.

IRONMAN: Etter lang kamp kunne Ivar Jacobsen fredag puste lettet ut. Haugesund tar steget opp til eliteklassen inne Ironman og får retten til å arrangere fulldistanse i 2018. Idag slapp Ironman-organisasjonen nyheten på sine egen Facebooksider.

– Det har vært en fantastisk reise. Dette har vært målet hele tiden. akkurat nå føler jeg meg som en idrettsutøver som har brukt seks år på å trene og som endelig står på startstreken, sier Jacobsen.

Ironman 70.3 arrangementet i Haugesund har blitt kåret til verdens beste Ironman tidligere. Nå håper han at de skal få det samme til med den fulle distansen. Haugesund blir en av ti byer som arrangerer den fulle distansen i Europa. Løpet blir et av kvalifiseringsløpene til Ironman på Hawaii.

– Haugesund har flere likhetstrekk med arrangementet på Hawaii og det er derfor vi også har kalt det «Cold Hawaii», sier Jacobsen.

Løpet vil bli arrangert den 1. juli 2018. Utøveren vil da svømme 3800 meter, sykle 18 mil og løpe 42 kilometer. Traséen er allerede klar.

– Det vil bli svømt to runder i Skeisvannet, deretter vil de første åtte milene bli lik som i dag. Den andre runden på syklingen vil være i Tysvær. Den siste etappen på 42 kilometer vil være lik som i dag, men da dobbel så lang, sier Jacobsen.

Det har vært flere runder rundt økonomien i arrangementet, og det var lenge usikkert om Haugesund ville klare å samle nok støtte til å holde løpet. Når de økonomiske forholdene nå har fått en avklaring, gleder Jacobsen seg til påmeldingen åpner den 4. juli i 2017.

–Jeg håper vi skal ha plass til et sted mellom 2000 og 2500 deltakere. Fulldistanse pleier å være svært populært og blir fort utsolgt, sier Jacobsen.

Han påpeker at et fulldistanse Ironman vil ha store økonomiske ringvirkninger for det lokale næringslivet.

– Et slikt arrangement har en verdi på rundt 27 millioner kroner for det lokale næringslivet, sier Jacobsen.