Avrunder Byfesten med et fyrverkeri av en kamp – Hnytt

Siste:

INNSIDE INFORMATION: Trener Eirik Horneland ga fredag morgen FKH-spornsorene innsikt i hva som tenkes i trenerteamet om status i spillerstallen.2.KAN SLÅ HVEM SOM HELST: Er vi konsentrerte nok. Kan vi slå hvem som helst i Tippelgaen, sa Haris Hajradinovic til Runar Nordvik.3.AKKLIMATISERT: Anthony Ikedi har vært en måned i Haugesund og begynner etter hvert å tilpasse seg norske forhold, godt hjulpet av sine nigerianske lagkamerater.
INNSIDE INFORMATION: Trener Eirik Horneland ga fredag morgen FKH-spornsorene innsikt i hva som tenkes i trenerteamet om status i spillerstallen.2.KAN SLÅ HVEM SOM HELST: Er vi konsentrerte nok. Kan vi slå hvem som helst i Tippelgaen, sa Haris Hajradinovic til Runar Nordvik.3.AKKLIMATISERT: Anthony Ikedi har vært en måned i Haugesund og begynner etter hvert å tilpasse seg norske forhold, godt hjulpet av sine nigerianske lagkamerater.

Avrunder Byfesten med et fyrverkeri av en kamp

FKH vil avrunde Byfesten i Haugesund i helgen med et fyrverkeri av en kamp mot Rosenborg søndag. I trenerteamet er det ingen defensiv tenking. Trønderne skal ikke få styre kampen. FKH skal ha med seg ytterligere tre poeng på vei inn i en travel fotballsommer - og klatre på tabellen.

FORAN DEN 13. RUNDEN: FKH-sponsorene var fredag morgen som vanlig samlet til frokost på Il Forno på Indre kai foran hjemmekamp. De fikk oppleve en åpenhjertig Eirik Horneland, som innledet frokosten med å trekke forsamlingen gjennom en spillerstatus for inneværende sesong. Han kom med kjappe vurderinger av spillerne, deres alder, varigheten på deres kontrakter, skadesituasjon og annen relevant tenking i trenerteamet. Det virker som om forsvarsrekken er mer eller mindre spikret for årets sesong, på midtbanen og i angrep kan det bli noen forsterkninger når overgangsvinduet åpnes 20. juli. Horneland ga klart og tydelig uttrykk for at han fortsatt ser er stort utviklingspotensial i eksisterende ungt mannskap og det er her hovedfokuset ligger. Underveis i gjennomgangen var det kun Filip Kiss som ble nevnt som en mulig salgskandidat om det rette tilbudet dukker opp.

– Vi har masse å glede oss til de kommende årene, sa FKH-treneren.

Skal ødelegge rytmen

– Er det fortsatt tre poeng som gjelder, spurte FKH’s medieansvarlig, Runar Nordvik da han like etter intervjuet Horneland.

– Det er det definitivt, svarte han og viste til at FKH med et desidert unntak har hatt et godt tak på Rosenborg. Han tenker på 6-0-tapet på Lerkendal i 2015. På Haugesund stadion har resultatene vært bedre og førstkommende søndag er laget nok en gang innstilt på at de kan matche serielederen. Det skal skje ved å forstyrre rytmen til trønderne.

– Klarer vi det, kan vi også straffe Rosenborg, sa Horneland og utdypet dette videre:

– Tar vi for mange hensyn til dem i utgangspunktet, får vi trøbbel. Våger vi å være offensive, våger vi å ødelegge rytmen deres og å være tette i duellene, kan vi få dette til.

 

– Er RBK-kampen spesiell for dere?

–Å matche oss mot et av de beste lagene i Tippeligaen er viktig, ikke minst rett før vi skal inn i Europa League-kampene, svarte en nøktern FKH-trener.

Liban tilbake

Runar Nordvik spurte Horneland om skadesituasjonen og han fortalte at Frederik Gytkjær og Liban Abdi Ali er tilbake i trening igjen. Først og fremst synes sistnevnte å være spilleklar igjen, mens Gytkjær sannsynligvis trenger noe mer trening før han er kampklar. Muligens er Bruno Leite også ute på grunn av skade. Tor Arne Andreassen er syk og ikke med søndag.

Kortest mulig reise i 1. runde

–  Mandag foregår trekningen til Europa League. Hvilke forhåpninger har du?

– Det har jeg ikke sett på. Jeg er mest opptatt av reiseavstandene. Jeg ønsker hjemmekamp i første runde den 29. Juni, deretter hjemmekamp mot Tromsø den 2.juli og 2.rundekamp borte den 6.juli. Da kan vi gjerne reise lengre fordi vi har frihelg den påfølgende helga, svarte Horneland.

– Ville ha blitt et stolt øyeblikk

Runar Nordvik var fortsatt opptatt av Europa League-trekningen. En av trekningsmulighetene er Zeljeznicar fra Sarajevo, oppvekstklubben til bosniske Haris Hajradinovic.

KAN SLÅ HVEM SOM HELST: Er vi konsentrerte nok. Kan vi slå hvem som helst i Tippelgaen, sa Haris Hajradinovic til Runar Nordvik.

– Hvordan ville det ha vært for deg om vi trakk dem for eksempel i 2. runde, spurte han Haris, vokst opp og utviklet i klubbens Akademi.

– Det ville ha vært et stolt øyeblikk for meg, samtidig spesielt fordi de betydde alt for meg opp gjennom hele barndommen og ungdomstiden, svarte han smilende.

Haris ble i Ålesund-kampen benyttet i angrepet, en oppgave han kom godt fra, selv om det er en posisjon han sjelden har spilt i. Selv mener han at han kan spille i de fleste posisjoner på laget og alltid innordne seg de oppgavene treneren gir ham.

– Har vi sett det beste av FKH så langt i sesongen, ville Nordvik vite.

– Vi fortjener å være høyere på tabellen enn på 10. Plass, svarte bosnieren og la ikke skjul på at noen av de tapte kampene i år var ufortjent. Han mener at laget i år har kvaliteter nok til å satse på en annen- eller tredjeplass ved endt sesong.

– Er vi konsentrerte nok, kan vi slå hvem som helst; også Rosenborg på søndag, sa han og høstet applaus.

– Fryser ikke lenger

Runar Nordvik hentet til slutt fra Anthony Ikedi, som ankom Haugesund og FKH for en måned siden rett fra tropevarme Nigeria. Nordvik lurte på hvordan tilpasningen til et atskillig kaldere klima i Norge hadde gått og ikke minst omstillingen til et annet samfunn enn han var vant med. Den unge og høye midtbanespilleren svarte at de to andre nigerianerne på laget hadde bistått ham med det meste og at alle tingene begynner å falle på plass for ham. Han gleder seg til fortsettelsen.

AKKLIMATISERT: Anthony Ikedi har vært en måned i Haugesund og begynner etter hvert å tilpasse seg norske forhold, godt hjulpet av sine nigerianske lagkamerater.

Da er det bare å håpe på at hele det fotballinteresserte Haugalandet fyller opp Haugesund stadion søndag og sørger for en feiende flott avslutning av årets Byfest.