Ser du noe som ligner sosial dumping? – Hnytt

Siste:

SVART ARBEID: – Det er et økende problem, tror Jan Ove Stangeland i Haugesund Håndverkerforening.
Karen Hesseberg

Ser du noe som ligner sosial dumping?

Svart arbeid og sosial dumping er et større problem enn mange tror. Politiet og arbeidstilsynet ber folk varsle når de ser arbeidere som ikke er sikret, har godt nok utstyr eller bor sammen med et titalls andre i samme hus.

HAUGESUND: Håndverkerforeningen samlet fullt hus da de satte søkelys på problemet i et møte onsdag kveld. Både politiet og arbeidstilsynet var representert for å informere byggebransjen om hva de skal se etter, og hva de skal unngå. Samtidig ber de folk flest varsle om de ser noe som kan se ut som sosial dumping,

– Vi ber dem se etter mennesker som blir utnyttet, for eksempel østeuropeiske arbeidere som har sagt ja til en mye lavere lønn enn det som er kravet i Norge, at de bor mange i ett hus og om de jobber mye mer enn det som er lovlig, sier Margaret Sveen, politioverbetjent på operativ utlending, Sør-Vest politidistrikt.

– Jeg tror problemet er større enn de fleste vet om, sier Jan Ove Stangeland, formann i Haugesund Håndverkerforening.

Hør mer i videoen over.