Til landsfinalen i mattemaraton – Hnytt

Siste:

TIL LANDSFINALEN: To av elevene i 7. klasse på Torvastad Skole- og kultursenter skal representere skolen i finalen 24. august.
TIL LANDSFINALEN: To av elevene i 7. klasse på Torvastad Skole- og kultursenter skal representere skolen i finalen 24. august.
TKK

Til landsfinalen i mattemaraton

7. klasse på Torvastad skole- og kultursenter har kvalifisert seg til den landsdekkende finalen i klassekonkurransen Mattemaraton.
VANT PC: Elias Hetland på 5. trinn.

TORVASTAD: Dermed sender skolen 2 av elevene på 7. trinn til finalen som finner sted på Teknisk museum i Oslo den 24. august.

For å komme til finalen må 85-90 prosent av elevene ha gjennomført konkurransen som er delt opp i tre ulike nivåer. Fra 1. mai til 1. juni har elevene brynt seg på over 400 oppgaver som skal gi trening i matematiske begreper, tallforståelse, regneferdigheter og løsningsstrategier.

Et sted mellom 60 og 70 skoler fra hele landet skal delta i finalen i Oslo. Det ble i tillegg trukket ut en tilfeldig vinner av en PC. På Torvastad ble dette Elias Hetland i 5. klasse.

– Dette har vært veldig motiverende. Elevene har hjulpet hverandre, og jobbet i grupper på skolen. Det blir en repetisjon av hele pensumet fra 5. til 7. klasse, sier kontaktlærer Evy Vikingstad.

Hun lover å stå på videre for at elevene fra Torvastad skal markere seg i finalen senere i sommer.