Anthony tilbake i august? – Hnytt

Siste:

TILBAKE STERKERE ENN FØR: Takket være en intens egeninnsats regner Isuchukwu Jude Anthony å være spilleklar igjen i august.
TILBAKE STERKERE ENN FØR: Takket være en intens egeninnsats regner Isuchukwu Jude Anthony å være spilleklar igjen i august.
Terje Emil Johannessen

Anthony tilbake i august?

Isuchukwu Jude Anthony (19) regner med å være spilleklar for FK Haugesund igjen i august måned.

FOTBALL: Anthony ble skadet i pressekampen som skulle avslutte fjorårssesongen. Apparatet omkring ham regnet først med at skaden var av lettere art, men tidlig på nyåret viste nye undersøkelser at den var mye mer alvorlig. Han risikerte bokstavelig talt å bli satt ut av spill mer eller mindre hele 2017-sesongen, noe som var en strek i regningen også for Horneland & Co. Nigerianeren var en av komponentene i den planlagte førsteelleveren.

Grindhaug slepte

Anthony ble operert i januar og har siden drevet en omfattende alternativ trening under kyndig veiledning av FKH-apparatet. Jostein Grindhaug har vært svært delaktig, ”slept ham rundt” på Haugebanen, som Runar Nordvik beskrev det på FKH’s sponsorfrokost onsdag morgen. Nordvik ba Anthony beskrive veien tilbake og lot oss samtidig forstå at det har gått mye bedre enn hva man opprinnelig trodde. Nigerianeren fortalte hvordan den tilrettelagte rehabiliteringen og opptreningen utover vinteren hadde fungert og gitt raskere positive virkninger. Han føler seg faktisk mye sterkere i dag enn når han ble skadet og regner med å være kampklar igjen i august.

Takknemlig

– Jeg kommer tilbake enda sterkere enn før, slår han bastant fast og legger til at det også inkluderer hodet, innstillingen. Han er meget takknemlig for det proffe opplegget han har fått del i. Runar Nordvik bemerket at 19-åringen også har utvist en ekstrem disiplin underveis i rehabiliteringen. Anthony ble også spurt om det kom som en overraskelse på ham at han i vinter fikk tilbud om ny kontrakt.

– Jeg var kjempeglad. Jeg var skadet og regnet ikke med det. Jeg er stolt over å ha blitt vist en slik tillit, svarte han og betrodde oss til slutt at han etter halvannet år i Haugesund etter hvert begynner å bli vant med klimaet så langt nord for Ekvator.