– Pasienter dør mens helsebyråkratene somler – Hnytt

Siste:

Dag Olav Husås

– Pasienter dør mens helsebyråkratene somler

Det haster for dem som er rammet av beinmargskreft. Som 42 år gamle Laila som har bare måneder igjen å leve.

17.30: En tydelig beveget Finn Helge Quist talte hennes og femti andre pasienters sak overfor Sveinung Stensland (H) fra helsekomiteen på Stortinget i dagens sending.

Quist har stilt seg i front i et landsdekkende løst nettverk , som består av pasienter med uhelbredelig blodkreft og benmargskreft og deres pårørende, men nettverket har også kontakter inn i fagmiljøet og mot offentlige myndigheter. Ifølge Quist har det norske systemet for godkjenning av nye behandlinger feilet.

– Det går altfor langsomt med å få nye livreddende behandlinger ut til pasientene, og pasienter risikerer å dø mens politikere og helsebyråkrater somler. Dette må du gjøre noe med! Nå er jeg litt sint, men jeg brenner for dette, sa Quist i møte med Stensland.

Få med deg den engasjerte samtalen, der Quist også siterer Laila som er i ferd med å dø og føler at ingen hører på henne.