Bedre samarbeid enn på lenge – Hnytt

Siste:

NØKTERN ØVSTEDAL: Den nye styrelederen mener at 2. divisjon er passende nivå for Vard Haugesund
NØKTERN ØVSTEDAL: Den nye styrelederen mener at 2. divisjon er passende nivå for Vard Haugesund
Terje Emil Johannessen

Bedre samarbeid enn på lenge

Foran kveldens spennende byderby på Haugesund stadion, kan vi slå fast at samarbeidet mellom FK Haugesund og Vard Haugesund er bedre enn på lenge – uten noen underskrevet avtale.

For første gang i historien var en motstander invitert til Sponsorfrokost i FKH foran en hjemmekamp. Det var den nye styrelederen i Vard, Kjartan Øvstedal, som fikk æren. Samtalen medieansvarlig Runar Nordvik hadde med ham, bærer bud om de nye tidene i Haugesundfotballen.

– Hvilket forhold har du til FKH?

– Jeg har et glimrende forhold til FKH, både til det sportslige apparatet og til de tillitsvalgte i klubben.

– Nytt av året er at samarbeidet har blitt mye tettere. Vard-spillere hospiterer på FKH-team, det foregår utleie av spillere. Hvordan ser dere i Vard på utviklingen?

– Jeg har understøttet denne utviklingen og er veldig glad for at vi er der vi er i dag.

– Da oppsettet for 2. runde kom fra Fotballforbundet, sa Eirik Horneland at Vard-FKH var et drømmeoppsett. Er dere i Vard like glade for å blåse liv i et gammelt by-derby igjen?

– Ja, vi er veldig fornøyd med å ha fått FKH som motstander. Det er kjekkere å få en cup-fest på stadion enn å møte Viking eller Brann, som vi har gjort de siste årene.

– For at stemningen skal være god på Vardhuset i dag, hvor mange tilskuere bør kampen i kveld samle?

– Vi har en målsetting på tusen, men passerer vi 1500 skal vi være veldig fornøyde, svarte styreleder Øvstedal. Nordvik fortsatte, nysgjerrig:

2. divisjon passende

– Begynner Vard å finne sin rolle i byens fotballmiljø?

– Jeg tror vi kan si at det er slik hverdagen er nå. Vi må bruke de pengene vi har og tenke realistisk. Da er lokale spillere veien å gå. De må få spilletid før de eventuelt tar steget videre og banker på FKH-døra.

– Da du tiltrådte som ny styreleder, sa du at den umiddelbare framtiden til Vard ligger på nivå tre i norsk fotball. Gitt at FK Haugesund blir værende i eliteserien i overskuelig framtid – hvor ligger potensialet til Vard?

– Vi var i Adecco-ligaen, men rykket ned. Jeg tror at 2. divisjon er et passende nivå også i et litt lengre perspektiv, svarte Øvstedal.