Siste:

Dag Olav Husås

Pushwagner imponert over elever

Femteklassingene på Hystad skole har latt seg inspirere av Pushwagner. Og Pushwagner selv, som er på Stord i disse dager, er imponert over de unge kunstnerne. Faktisk synes han å foretrekke dem fremfor en rekke anerkjente kunstnere.

STORD: Da årets første Pushwagner-utstilling ble åpnet i Kulturhuset i Leirvik torsdag ettermiddag var det kunstverkene til femteklassingene som først møtte publikum. Det syntes Terje Brofos, eller Hariton Pushwagner som kunstneren kaller seg, var storveis.

– Det inspirerer meg virkelig å se at de har latt Pushwagner-motivene dominere hele vegen her, sa kunstneren da han fikk se utstillingen femteklassingene hadde stelt i stand i lobbyen, der Pushwagner selv stiller ut i underetasjen.

Det ventes storinnrykk av kunstinteresserte i helga, noe Pushwagner selv tar med knusende ro.

– Det betyr mer for meg at disse ungene ser på bildene mine enn at de voksne gjør det. Det er utrolig at de ikke har mistet den spontaniteten som gjør dette så ekte, i forhold til mange andre såkalte kunstnere jeg ikke skal nevne, sa Pushwagner, og gjorde nettopp det.

Hvem det er får bli mellom kunstneren og journalisten, men i helgesendingen på TV Haugaland får du møte Pushwagner i et sjeldent intervju der han røper hvordan det ser ut inni hodet hans.

 

INSPIRERT AV PUSHWAGNER: Femte klasse på Hystad skole stiller også ut bildene sine i Kulturhuset.