Fikk penger til aktivitetstilbud – Hnytt

Siste:

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne sammen med Susan Borg i Karmøy Frp.
Barne- og likestillingsminister Solveig Horne sammen med Susan Borg i Karmøy Frp.

Fikk penger til aktivitetstilbud

– Vi bor i et lokalsamfunn hvor enkelte barn ikke har de samme mulighetene som resten, sier Susan Borg i Karmøy Frp.

KARMØY: Karmøy kommune får 690.000 kroner i midler fra staten til å bekjempe barnefattigdom.

Totalt bevilger regjeringen 193 millioner kroner til landets 232 kommuner for å lage fritidsaktiviteter for barn og unge.

– Disse pengene kommer barna som trenger det til gode. Barna skal ikke lastes for foreldrene sin situasjon. Derfor er jeg glad for at regjeringen i år til sammen tildeler 188 millioner nasjonalt, og at Karmøy kommune mottar 690.000 kroner av disse midlene. Dette er midler som kommer de svakeste til gode, og kan utgjøre en stor forskjell for de det gjelder, sier Susan Borg i Karmøy FrP i en pressemelding.

Hun peker på at barnefattigdom er et problem som angår oss alle.

– Mange tenker ikke over at barnefattigdom er stort problem i Norge i 2017. Allikevel er dette noe som angår alle. Vi bor i et lokalsamfunn hvor enkelte barn ikke har de samme mulighetene som resten. Derfor er jeg utrolig glad for at H/FrP-regjeringen har styrket arbeidet mot barnefattigdom de siste fire årene. Alle barn fortjener en god oppvekst, der de har de mulighet til å delta på ulike ferie- og fritidsaktiviteter. Ingen barn skal måtte føle seg utenfor, og tenke at de ikke skal få de samme muligheter som resten av klassen, sier hun.