Første arbeidsdag på ny skole – Hnytt

Siste:

SKOLESKAPEREN PÅ TORVESTAD: Foreløpig er kontorpulten til Rolf Jarl Sjøen rensket, men vi går ut fra at den ser litt annerledes ut om noen uker.
SKOLESKAPEREN PÅ TORVESTAD: Foreløpig er kontorpulten til Rolf Jarl Sjøen rensket, men vi går ut fra at den ser litt annerledes ut om noen uker.

Første arbeidsdag på ny skole

Formelt sett innehar Rolf Jarl Sjøen 
stillingen som avdelingsleder Restaurant og matfag på Karmsund videregående skole fram til sommeren. Han har imidlertid tatt ut all ferie og flyttet denne uken inn på byggeplassen som fra høsten av skal bli nye ABR videregående skole på Torvastad.

TORVASTAD: Rolf Jarl Sjøen har mange år bak seg i fylkeskommunal tjeneste i ulike pedagogiske jobber. Etter at Stiftelsen ABR-senteret på Avaldsnes fikk godkjennelse av Utdanningsdirektoratet til å etablere en frittstående, privat skole på videregående nivå, ble han i vår tilsatt som skolens første rektor.

Underveis fikk stiftelsen kjøpt nedlagte Hauge skole av Karmøy kommune og her pågår det i dag omfattende oppussings- og forbedringsarbeider for å gjøre alt klart til skolestart i høst. Midt blant alle håndverkere og ABR-ansatte har han rigget seg til på sitt nye kontor og forbereder ansettelser av undervisningspersonell. Den nye skolen har fokus på yrkesfag for elever med særskilte behov.

– Vi skal favne bredt, sier han til Hnytt. Skolen er et tilbud til personer som er under rehabilitering etter endt rusbehandling, personer med andre former for funksjonshemming eller som har lærevansker. Personer som har falt utenfor det ordinære skolesystemet kan også søke. I dette første skoleåret tas opp elever til Bygg- og anleggsteknikk VG1 og VG2. Neste skoleår utvides undervisningstilbudet til flere yrkesfag, blant annet restaurant og matfag.

Rolf Jarl Sjøen er kjempefornøyd med jobbvalget sitt og gleder seg til fortsettelsen.

Les mer om den nye skolen i intervjuet med Veabuen i KarmøyNytt kommende onsdag.