Distriktets største spillebule? – Hnytt

Siste:

Store turneringer i esport blir arrangert på stadioner over hele verden. Foto: Jakob Wells/Creative Commons
Store turneringer i esport blir arrangert på stadioner over hele verden. Foto: Jakob Wells/Creative Commons

Distriktets største spillebule?

Festiviteten forvandles til spillebule når Average Jonas og Noobwork kommer til Haugesund.

Har du ikke det som skal til for å bli den nye Ronaldo? Fortvil ikke, det finnes fremdeles muligheter til å bli verdensstjerne i idrett. I alle fall innen e-sport. 

Spill (Esport)og Youtube er en stor hobby for både barn, ungdom og voksne. Stjerner og kanaler hvor nye talenter får vist seg frem, og hvor disse etablerer sine følgerskarer.

Det nyetablerte Newtube Academy er en helhetlig satsing på esport og Youtube, som vil bestå av både arrangementer, konkurranser og andre type samlinger. Målet er å trekke flere unge til arrangementene i regi av kultursatsingen i Haugesund samt gi en anerkjennelse til de unge Youtuberne fra det etablerte film- og kulturmiljøet.

– For Haugesund kultur og festivalutvikling KF – Kulturbyen Haugesund er det første gang vi arrangerer noe for en publikumsmasse som blir «glemt» og uglesett. Ungdommer som sitter hjemme, som er ekstremt sosialt aktive , på sine plattformer, sier kulturhussjef Tom Erik Anfinsen i en pressemelding.

E-sport er en av verdens raskest voksende sporter og det arrangeres store turneringer i Asia og USA, på store stadioner. Youtube-stjernen Noobworks (Joachim Haraldsen) og Average Jonas (Jonas Navarsete) er noen av de største stjernene inne sjangeren. Neste helg kommer de til Haugesund når det for første gang arrangeres turnering her lokalt.

– Arrangementet den 27 mai starter kl. 12, og varer ut dagen. Med 2 hovedbolker, som er «Minecraft» og «Overwatch». Her vil man møte noen av de største norske navnene innen sjangeren, opplyser Anfinsen.

Det er en målsetting at Newtube Academy skal ha regelmessige samlinger og arrangementer. Her blir det ulike typer arrangementer og konkurranser, hvor publikum både får anledning til å delta som tilskuere og aktive deltakere.

– Vi kommer til og arrangere en egen Fifa og Rocket league tunering på konsoll. Finalen vil gå av stabelen i storsalen, heter det i pressemeldingen.