Nå blir det korps på Vea – Hnytt

Siste:

17. mai på Vea i 2015.
17. mai på Vea i 2015.
Sissel Rosberg Kristoffersen

Nå blir det korps på Vea

De siste årene har ikke korpset vært aktivt på Vea. Dette ønsker Vedavågen skolekorps nå å gjøre noe med. Til høsten starter de med aspirantopplæring etter skoletid.

VEA: Korpset har vært til stor glede for både små og store i bygda, kanskje spesielt på nasjonaldagen. Selv om skolekorpset ikke har vært aktivt de siste årene, så har Vedavågen skolekorps eksistert siden 1951. Korpset ønsker nå å rekruttere flere unge musikanter til korpset ved å tilby aspirantopplæring i samarbeid med Karmøy kulturskole.

– De siste årene har vi vært uten korps, men vi er en gjeng til dels godt voksne musikanter som har funnet sammen for å få musikk til 17. mai og julemarkedet på Vea. Nå har vi lyst at ungene våre skal få muligheten til å starte i korps. Når åkrabuen klarte å lage et korps fra ingenting, så skal vi klare det på Vea óg, forteller styremedlem i Vedavågen skolekorps, Eivind Vea.

Me <3 korps

I folketoget i år skal de gå med banneret «Me <3 korps» uten å spille. Barna deres skal heller få skramleinstrumenter som de skal lage liv med.

– Vi skal gå med de fremtidige musikantene. Vi tenker langt frem i tid når vi starter med aspirantopplæringen. Det tar litt tid å få ting opp og stå med unger som aldri har spilt før, og som starter på bar bakke. Så de må bli litt eldre og drevne før de klarer seg selv. På sikt er det kjekt hvis vi har et korps kun bestående av skoleunger, men vi er såpass realistiske at det vil ta noen år.

Til høsten starter aspirantopplæringen. I første omgang vil dette bli gitt til barna fra 3. til 7. klasse. Opplæringen vil foregå etter skoletid, noe Eivind Vea mener er viktig da aktiviteten ikke vil konkurrere om plass på ettermiddagen/kvelden.

– Da slipper foreldrene nok en dag med sjonglering av fritidsaktiviteter. Dagene er ganske fulle med aktiviteter for skoleungene. Så det at opplæringen skjer like etter skoleslutt, er en stor fordel.

Skiller seg ut

Allerede nå er det mange som har vist interesse for å være med. Eivind Vea forteller at det er mange i bygda som setter pris på initiativet. Nå håper han at enda flere vil ta kontakt.

– 17. mai er ikke 17. mai uten korps. Det å spille i korps skiller seg litt ut fra andre fritidsaktiviteter. Her er begge kjønn, og det er stort sprik i alder. De eldste kan være gode forbilder for de yngste samtidig som de eldste må lære seg å inkludere de som er små.