– I kveld slipper vi oss løs – Hnytt

Siste:

LOVER LITT GALSKAP I KVELD: Kolbjørn Fosen tror at FKH-laget slipper seg løs mot Odd i kveld. Han lover litt mer ”madness”.
LOVER LITT GALSKAP I KVELD: Kolbjørn Fosen tror at FKH-laget slipper seg løs mot Odd i kveld. Han lover litt mer ”madness”.

– I kveld slipper vi oss løs

Uflakskontoen er brukt opp. I kveldens hjemmekamp mot Odd kan vi regne med at FKH slipper seg løs. Utviklingsansvarlig Kolbjørn Fosen snakker om ”madness” for å beskrive stemningen i laget etter poengtapene mot Sogndal og Sandefjord.

Intervjurunden på FKH’s Sponsorfrokost på Il Forno på Indre kai tirsdag morgen, måtte denne morgen gjennomføres av Espen Skistad. Medieansvarlig Runar Nordvik rakk ikke kveldsflyet fra Oslo mandag kveld. Han hadde vært på besøk i Bosnia sammen med daglig leder Eirik Opedal og A-lagsleder Jostein Grindhaug og ble forsinket på hjemturen.

Den oppgaven kom Skistad godt fra. Også trener Eirik Horneland hadde andre gjøremål tidlig denne kampdagen og i hans sted var det utviklingsansvarlig Kolbjørn Fosen som ble hentet fram for å ta pulsen på laget foran årets 16. mai-kamp på stadion.

Ironisk Fosen

– Har vi klart å omstille oss etter lørdagens kamp mot Sandefjord, spurte Skistad den erfarne fotballringreven.

– Nei, svarte ”Kolla” med en ironisk undertone.

Han la raskt til at tapet i hvalfangerbyen sist lørdag var svært skuffende også for lagledelsen.

– Vi har hatt 11-3 i målsjanser de to siste kampene og føler at vi langt fra har fått ut det vi ønsker eller forventer av oss selv. Jeg tror spillerne er meget revansjelystne og publikum kan nok forvente atskillig mer trøkk i kveldens hjemmekamp mot Odd. Spillerne skal slippe seg enda mer løs, sa Kolbjørn Fosen. Om laguttaket foran kveldens kamp ville han ikke uttale seg. To spillere er ute, Fillip Kiss og Liban Abdi Ali. To andre får muligheten og han mener at det skal bli artig å se hvordan de klarer seg i kveldens kamp.

– Vi håper at det er flere som skyter fart, sa Fosen og håpet på at også publikum møter fram med entusiasme og glød.

Lokalt tilleggspoeng

Filip Kiss, lei seg for å måtte stå over Odd-kampen, regner også med full trøkk i kveldens kamp. Han kom dessuten med et viktig, lokalt tilleggspoeng: med tre nye poeng er det lettere for laget å gå rakrygget gjennom 17.maitoget. Det er en ekstra motivasjon.

KAPTEINEN LEI SEG: Filip Kiss er lei seg for å måtte stå over kveldens kamp. Han lover at laget har skjerpet seg og skal ta bedre vare på sjansene sine enn hva som har vært tilfellet de to siste kampene.

Kapteinen mener at FKH har alle kvaliteter som kreves for å slå Grenlandslaget. Laget har evaluert Sandefjordkampen, skjerpet seg ytterligere og er innstilt på å ta bedre vare på sjansene sine i kveld.

– Vi jobber godt sammen og har alle muligheter for å strekke oss mot toppsjiktet i årets serie, sa han og gledet seg også til Europacup-kampene seinere i sommer. De gir denne sesongen en ekstra dimensjon for den slovakiske landslagsspilleren.

Norsk fotball passer ham best

På spørsmål fra Skistad forklarte han hvorfor han foretrakk norsk fotball framfor skotsk og britisk fotball. Den skotske fotballen er mye mer direkte og kroppslig tøff. Den mer tekniske norske fotballen ligger nærmere hans egenskaper som spiller og som derfor også løfter ham videre som profesjonell idrettsmann. Men i kveld må laget klare seg uten sin dyktige og populære kaptein.