Siste:

Florian ten Napel skal spille sammen med Stavanger symfoniorkester. Foto: Arne Reidar Mortensen
Florian ten Napel skal spille sammen med Stavanger symfoniorkester. Foto: Arne Reidar Mortensen

Florian (16) får spille med SSO

16 år gamle Florian ten Napel fra Torvastad er en av fire vinnere av Talentjakten 2017. Han får dermed prøve seg som profesjonell musiker i Stavanger symfoniorkester.

TORVASTAD: Formålet med Talentjakten er å løfte frem noen av Rogalands mest lovende talenter innen klassisk musikk og gi de en arena hvor de kan utvikle seg ytterligere.

Torvastadbuen Florian ten Napel overbeviste symfoniorkesteret med musikkferdighetene sine. Etter å ha konkurrert mot 16 andre ungdommer er det bestemt at 16-åringen skal få prøve seg som profesjonell orkestermusiker.

– Florian fra Torvastad har allerede gjort seg bemerket med sine unike ferdigheter på bratsj, og føyer seg nå inn i rekken av fremragende talenter som har fått denne muligheten tidligere. Det er inspirerende å se at Florian har gløden, innsatsen og læringsviljen som er typisk for talenter innenfor både sport, forskning eller kultur, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Statoil Morgendagens Helter i en pressemelding.

Florian elsker klassisk musikk, og øver minst to timer hver dag. Den store drømmen er å spille i et profesjonelt orkester, og en gang kunne leve av musikken.