Endelig kan Festplassen leve opp til navnet sitt – Hnytt

Siste:

SISTE DAG PÅ JOBBEN: Inger Karin Damm har onsdag sin siste arbeidsdag som daglig leder i Byen får Kopervik.
SISTE DAG PÅ JOBBEN: Inger Karin Damm har onsdag sin siste arbeidsdag som daglig leder i Byen får Kopervik.
Arkivfoto: Karen Hesseberg

Endelig kan Festplassen leve opp til navnet sitt

Det skal bli både festlig og fint på Festplassen 17. mai, og går det vegen blir oppussingen også ferdig til nasjonaldagen.

KARMØY: Fest er vel ikke det første som har slått en når en har skuet ut over plassen mellom kinoen og Stangelandsvågen i Kopervik de siste årene. Men nå har Festplassen endelig fått en sårt tiltrengt oppussing, og det attpåtil i tide til den gjeveste dagen i året.

– Ja, 17. mai møtes morgenprosesjonene fra Åsebøen, Skipavik og Eide møtes på festplassen til flaggheising før vi sammen marsjerer til krigsminnesmerket, sier en synlig fornøyd Inger Karin Damm fra Byen Vår Kopervik.

Dermed kan tradisjonsbundne koperviksbuer senke skuldrene, 17. mai blir som den alltid har vært. Der den alltid har vært. 

– Nå holder de på med fundamentene til flaggstengene, så dette ser bra ut. De har lovet oss at det skal bli ferdig her,  sier Damm.

Og om ikke absolutt alt er på plass skal det mye til for at det ikke blir fint med de nasjonalromantiske kulissene.

– Det har alltid vært fint her på 17. mai! Feststemte folk i sin fineste stas og norske flagg, det blir ikke bedre enn det.

KOPERVIKBUEN HAR VÆRT BEKYMRET: Blir det virkelig fint her til 17. mai?

Festplass året rundt

Etter den sårt tiltrengte oppgraderingen skulle alt ligge til rette for festligheter året rundt. I tillegg til at rørsystemet blir byttet ut blir det også lagt opp til større strømuttak.

– Plassen blir rustet for fremtiden. Nå slipper vi for eksempel å leie strømaggregat, og da blir det både enklere og rimeligere å legge til rette for større arrangementer.

Damm ser for seg både konserter og tivoli på plassen.

– Pluss en bobilparkering på siden av plassen!

Og da trenger kanskje ikke turistene festivaler for å legge turen til Kopervik noen dager. Stangelandsvågen i solgangsbris er jo et trekkplaster i seg selv.