– Det var skremmende, men vi lærte mye – Hnytt

Siste:

– Det var skremmende, men vi lærte mye

Selvforsvarskurset til Herjer MMA avsluttet søndag med en simulert overgrepssituasjon der deltakerne fikk vise hva de hadde lært. Kursdeltaker Juni Østhus hevdet seg mot to store mannfolk. – Jeg sparket til ham, sier 14-åringen.

SELVFORSVAR: Østhus deltok på kurset sammen med moren.

– Det var ganske skremmende, men også lærerikt, sier Østhus.

Kurset oppstod i kjølevannet av selvforsvarskurset MMA-gymmet avholdt for russen sent i april. Knappe uken etter kurset fikk allerede russ Siri Kristine Omdahl bruk for teknikkene da hun ble utsatt for uønsket tafsing på landstreffet.

Responsen har vært stor etter kurset for russen. Derfor har Herjer nå begynt å avholde videre selvforsvarskurs for kvinner, dog ikke på fast basis.

– Hvis du blir angrepet av en stor mann og har lært disse teknikkene, er det større sjans for at det går bra. Du har vært gjennom situasjonene før, og da kan det være du husker teknikkene i en stresset situasjon, sier Herjer-sjef Geir Kåre Nyland.

Se videoreportasje over.