– Jeg får sommerfugler i magen – Hnytt

Siste:

GLAD I KUNST OG MUSIKK: — Den følelsen er den største jeg får, sier Ronny Natterøy på Solstein.

– Jeg får sommerfugler i magen

Kunstneren som hang bildene sine opp på Solstein denne uka fikk litt av en respons. I tillegg til at han solgte et av bildene nesten før det kom opp på veggen har han fått sin egen tilhengerskare blant de ansatte.

KARMØY: For første gang henger en kunstner bildene sine opp i lokalene til Solstein. Milutin Zecevic, også kalt Misjo, maler på en  måte som går rett hjem hos de aktive arbeidstakerne på Vea. Blant annet har bildene av syklister og dansere fått ei høy stjerne.

– Det viktigste for meg er bevegelsen, dynamikken, sier kunstneren selv.

Fra mørke til lys

Milutin Zecevic kom til Norge fra det tidligere Jugoslavia etter at krigen brøt ut i 1991. Reisen fram til i dag har forandret kunstneren, og har du øynene med deg på utstillingen kan du se hvordan han har beveget seg fra mørkere bilder og stilleben til mennesker i bevegelse.

– De siste to, tre årene har jeg snudd meg mot helt mot impresjonisme. Jeg har begynt å leke mer med farger og lys enn før. Det er en forandring inni meg selv som kommer ut.

– Vil det si at du har blitt mer glad?

– Ja, det ser sånn ut, sier kunstneren og ler.

Det er flere som blir glade. Inne på serviceavdelingen står kultur i høysetet. Kunst og musikk inspirerer Ronny Natterøy i arbeidet.

— Den følelsen er den største jeg får, sier 35-åringen, og bryter ut i sang før han forklarer: 

– Jeg er så glad i «Min første kjærlighet av Jahn Teigen. Og Dansefot. Og de bildene her.

Sommerfugler i magen

Randi Naley er også svak for danserinnen, mens Lene Sjo Viken liker alle.

LENE SJO VIKEN LIKER ALLE BILDENE: — Jeg får sommerfugler i magen av dem.

– Jeg synes det er kjekt å se på bildene. Jeg får sommerfugler i magen av dem, smiler hun.

Milutin Zecevic setter pris på tilbakemeldingene både som kunstner og menneske.

– I dag var det folk innom her som har kjent meg de siste 20 årene. Da de møtte meg bemerket de den store forandringen, og at de så jeg var mye mer glad enn jeg var før.

Utstillingen blir hengende på Solstein til over sommeren.

Møt kunstneren og noen av de ansatte i videoen over.