Nå vil banken belønne de beste bilistene – Hnytt

Siste:

Nå vil banken belønne de beste bilistene

Gjennom en datastyrt brikke som plasseres i bilen ønsker Sparebank 1 å tilby billigere forsikring til kunder som viser gode kjøreferdigheter.

HAUGESUND:  Smartforsikring kalles den nye teknologien som i disse dager er i ferd med å rulles ut over hele landet. På Haugalandet er Sparebank 1 blant de første bankene som nå kan tilby dette til sine kunder. Hensikten er kort og godt å motivere til tryggere adferd i trafikken.

– Smartpluggen måler hvordan du kjører og hvilken flyt du har. Jo bedre flyt, jo rimeligere forsikring vil du få, forteller banksjef Brit Lise Steinkjellå i Sparebank 1 Haugesund.

Dataene fra smartpluggen registreres automatisk i appen Spinn som lastes ned på telefonen. Deretter sendes krypterte data til banken.

– Mange vil tenke på dette med personvern og personlige opplysninger. Har dere tatt høyde for det?

– Ja, absolutt. Dette er veldig viktig for oss, og vi henter ikke ut mer informasjon enn det som er nødvendig. Vi velger kun å måle brems, akselerasjon og svinging. Hvor bilen befinner seg eller hvor fort du har kjørt er ikke opplysninger vi får ut, sier Steinkjellå.

Bli med på en kjøretur med banksjefen i videovinduet over.