Siri (18) avverget overgrep med selvforsvar – Hnytt

Siste:

Siri (18) avverget overgrep med selvforsvar

– Det var utrolig ekkelt, sier Siri Kristine Omdahl.

17:30: Under helgas landstreff for russen i Kongeparken ble Siri Kristine Omdahl utsatt for seksuelle overgrep. Haugesundjenta ble offer for uønsket tafsing fra medruss, selv om hun klart og tydelig sa nei.

– Det var utrolig ekkelt, og det var ingen i nærheten som kunne hjelpe meg. Han sa vi skulle gå et annet sted, og begynte dra meg med seg. Jeg fikk panikk, og tenkte ‹‹nå skjer det››, forteller Siri.

– Selv om jeg var beruset, hadde jeg kontroll

Heldigvis hadde hun bare én uke i forkant vært på selvforsvarskurs for russen arrangert av Herjer MMA. Der lærte hun at det viktigste i slike situasjoner, er å skape avstand.

– Jeg sparket til han, og sprang avgårde. Selv om jeg var beruset, hadde jeg kontroll, forteller Siri.

Daglig leder i Herjer MMA, Geir Kåre Nyland, er glad for at Siri klarte å avverge noe som kunne ha blitt en grusom opplevelse.

– Det er trist at Siri måtte oppleve dette på landstreffet, men det er bra hun klarte å komme seg vekk. Samtidig er jeg stolt av hva vi lærer videre, og dette er et bevis på at selvforsvar fungerer, sier Geir Kåre Nyland.

Se hele intervjuet med Siri Kristine Omdahl og MMA-utøver Geir Kåre Nyland over