Har fått nok av aggressive tiggere: – En pest og plage – Hnytt

Siste:

Har fått nok av aggressive tiggere: – En pest og plage

Kvinne solgte sex rett foran øynene på butikkeier Jo Broch i Gulating Ølutsalg. Nå håper han politikerne vurderer tiggerforbud i Haugesund.

HAUGESUND: Som butikkeier opplever Jo Broch i Gulating Ølutsalg tiggere på nært hold som stadig blir mer aggressive etter å få kundene sine penger. Nå har butikkeieren fått nok av alle de ubehagelige episodene som skjer utenfor Meny i Karmsundgata.

– De napper i poser og på klærne til folk. De ønsker penger og gir klart uttrykk for det, sier Jo Broch.

Han har også vært vitne til det som ser ut som prostitusjon eller forsøk på salg av sex midt på lyse dagen utenfor butikken.

– Senest i går var det en kvinne som snakket med en norsk mann. De forsvant i en bil, og kom tilbake 30 minutter etterpå. Samme dame reiv flaskepanten ut av hendene på en kunde, og oppførte seg aggressivt.

Politiet: – Oppfører seg mer aggressivt enn vanlig

I går kom nyheten om at Sola kommune forbyr tigging etter gjennomslag fra Høyre og Fremskrittspartiet. Nå håper Broch at Haugesund går i samme retning.

– Det begynner å bli en pest og plage for oss som driver butikk, sier han.

Politiet i Haugesund bekrefter at enkelte tiggere har skapt ubehagelig situasjoner for folk på Haugalandet de siste dagene.

– Vi har fått en del meldinger som går på at tiggerne oppfører seg mer aggressivt enn vanlig. De har fulgt etter og tatt på personer, sier politistasjonssjef i Haugesund, Edgar Mannes.

Politiet bekrefter også de har fått flere meldinger om en utenlandsk kvinne som har vært pågående og oppført seg aggressivt ovenfor kunder. Onsdag ettermiddag melder Sør-Vest politidistrikt at kvinnen er innbrakt til politistasjonen, og anmeldt for ordensforstyrrelse.