Siste:

LÆRER MATTE MED APP: f.v. Liam Westerheim Flotve, Sannah Tjoland Vikre og Gustav Sæle Tvedt.

Disse 2. klassingene kan både ganging og deling

Elevene i 2. klasse på Sørhåland Privatskole har gjort seg bemerket blant de 10 beste i den nasjonale konkurransen Mattematchen. Flere av dem har full kontroll på gangetabellen i en alder av åtte år.
SANKER POENG: f.v. Kaja Brøndbo og Georg Grindhaug har bidratt til en høy score for 2. klasse på Sørhåland.

SKUDENESHAVN: Mattematchen er en landsdekkende konkurranse for elever i 1. til 4. trinn. Gjennom den digitale læringsappen 10monkeys Math World konkurrerer elevene om å få flest poeng og hovedpremien som er en lisens på appen for hele skolen et i helt år. I programmet får elevene bryne seg på oppgaver som i utgangspunktet ikke er pensum før i 3. og 4. klasse.

Scorer høyt

2. klasse på Sørhåland privatskole har ligget på Topp 10 siden konkurransen startet og ligger for øyeblikket på en andre plass sammenlagt med over 25.000 poeng.

Lærer Aslaug Faltinsen forteller at elevene både er motiverte og glad i å jobbe.

KONSENTRERTE: Det er ikke et knyst i klassen når Mattematchen står på timeplanen.

– De er flinke, og har vært det siden de begynte på skolen. De gjør det som en lek, og da blir det en enkel jobb for meg som lærer. Noen av dem elsker matematikk, sier Faltinsen.

Fordel senere

Hun tror det har stor betydning at elevene tidlig klarer å knekke mattekoden med tanke på det som venter i skoleløpet senere.

– Det tror jeg er en stor fordel. Det blir jo bare vanskeligere, og at noen da allerede kan gange når de går i 2. klasse blir jeg stolt over, sier klassekontakten.

Pallplass i sikte

Når Karmøynytt er på besøk sitter elevene stille og konsentrert over nettbrettene der poengene renner inn etter hvert som matteoppgavene løses. Det er ikke vanskelig å skjønne at matte er et populært fag i denne klassen, noe Ipaden kanskje må ta litt av æren for.

– Hvordan fortsetter konkurransen videre?

– 12. mai avsluttes konkurransen. Da kan det hende vi vinner datamaskiner til klassen, men hvis vi klarer å holde oss på topp 3 kan vi vinne appen i et helt år.

– Så dere går for pallplassering?

– Ja, vi håper på 2. plass, smiler Faltinsen.

Se videoinnslag i vinduet over.