Må avlyse erotisk danseshow – Hnytt

Siste:

Må avlyse erotisk danseshow

Lørdagens show for damer på MM i Kopervik er avlyst, etter at det ble påpekt at erotisk dans ikke er lovlig på skjenkesteder i Karmøy kommune.

Vedtatt av Karmøy kommunestyre 19.09.2016, saksnr 71/16

ALKOHOLPOLITISKE RETNINGSLINJER FOR KARMØY KOMMUNE 2016 – 2020

W) For å opprettholde en god likestillingsprofil, godt omdømme og unngå at barn og unge får uheldige opplevelser av bylivet/skjenkenæringen tillater Karmøy kommunestyre ikke driftskonsept/underholdning på skjenkesteder som:

• Stripping

• Erotisk dans

• Toppløs-servering

• Undertøyshow

Servering av mat/drikke på kropp (for eksempel sushi, drikke-leker/konkurranser mm)

KARMØY: Damenes Aften er i flere uker nå promotert som en helaften med fingermat, utstillere og et danseshow med «Male Empire». Showet skal være av det utfordrende slaget, noe det i dag er delte meninger om, men selv markedsfører «Male Empire» seg som en gruppe som leverer striptease-forestillinger.

Og stripping og erotisk dans er i følge de oppdaterte alkoholpolitiske retningslinjene i Karmøy kommune som ble vedtatt i september 2016 forbudt på alle skjenkesteder. Dette hadde gått Inventum hus forbi.

– Vi bestemte oss i går for å ta danseshowet av plakaten, sier driftsleder i Inventum, Petter Viksund.

Han er imidlertid ikke enig i at det var erotisk dans det dreide seg om.

– Nei, her var jo ikke erotikken i fokus, dette var tenkt som en helaften for damer med et danseshow. Det har blitt uheldig framstilt i media.

Men med trekkplasteret «Male Empire» ute av dansen blir det heller ikke noe av Damenes Aften i Kopervik. I Haugesund derimot går showet som planlagt fredag kveld.

– Vi velger å avlyse fordi politikerne var negative til det i Karmøy kommune, men i Haugesund har det ikke kommet noen negative tilbakemeldinger, sier Viksund.

Se også: Disse gutta skal lage erotisk show i byen

Politikerne visste ikke om det

Det har blitt antydet at KrF kan ha hatt en finger med i spillet rundt avlysningen av danseshowet i Kopervik, men verken gruppeleder Alf Magne Grindhaug eller varaordfører Leif Malvin Knutsen var klar over at showet ble tatt av plakaten på grunn av brudd på regelverket. De var faktisk ikke klar over at showet i det hele tatt stod på plakaten.

– Nei, dette har jeg ikke hørt om engang, sier Grindhaug, og understreker at at det er bra at Inventum jenker seg etter retningslinjene.

– Ja, det er en opplagt ting som jeg går ut fra at alle har respekt for, sier Knutsen.

Begge var med på å vedta de alkoholpolitiske retningslinjene i kommunestyremøtet 19. september i fjor.

– Da ble det lagt til et noen justeringer, opplyser Grindhaug.

Justeringene gikk blant annet på at for å opprettholde en god likestillingsprofil kan stripping og erotisk dans ikke kombineres med en skjenkebevilling.

Inventum kom med et høringssvar på saken, og stilte seg i alle hovedsak positive til retningslinjene. Paragraf W i retningslinjene angående stripping ble ikke kommentert.

Kommunen ser deg

Selv om karmøypolitikerne vedtok retningslinjene i høst, var det altså ikke de som minnet Inventum på at de hadde oversett punktet om stripping og erotisk dans, det var saksbehandler Elin Vikene som reagerte på teksten i en status på Café MM i Kopervik.

– Ja, jeg registrerte at ordene «erotisk dans» ble brukt i forbindelse med en annonse på Facebook. Så jeg sendte en mail  på vegne av rådmannen og minnet om at det i følge Karmøy kommunes alkoholpolitiske retningslinjer ikke er tillatt med denne type «underholdning» på skjenkesteder.

Vikene forteller at det er flere kommuner som har tatt inn punktet med slik type underholdning i sine retningslinjer, men at det er ulik praksis rundt om i landet. Hun er saksbehandler for retningslinjene på vegne av rådmannen i Karmøy, og synes det er greit å si fra når det blir oppdaget regelbrudd.

– Ja, jeg synes jo det er rett å reagere, så vet de at vi følger med.

I videovinduet over kan du se en video der «Male Empire» promoterer showet sitt.