Horneland har ingen Sogndal-fasit – Hnytt

Siste:

SOGNDAL VANSKELIG MOTSTANDER: FKH-trener Eirik Horneland var fredag fortsatt i tenkeboksen og var tilbakeholden med å signalisere noen spesiell strategi foran Sogndalkampen søndag. Til venstre: Runar Nordvik.
SOGNDAL VANSKELIG MOTSTANDER: FKH-trener Eirik Horneland var fredag fortsatt i tenkeboksen og var tilbakeholden med å signalisere noen spesiell strategi foran Sogndalkampen søndag. Til venstre: Runar Nordvik.

Horneland har ingen Sogndal-fasit

Interessen er stor foran søndagens FKH-kamp mot Sogndal på Haugesund stadion. FKH-sponsorene fikk ingen fasitsvar fra trener Eirik Horneland da medieansvarlig Runar Nordvik prøvde å fritte ham ut om kampstrategien. Laget var ikke klart fredag morgen.

FOTBALL: Nok ei fullsatt sponsorkro på Il Forno på Indre kai foran hjemmekamp viser at entusiasmen omkring FKH’s prestasjoner vedvarer og at spenningen er stor foran møtet med sogningene. De har hatt et godt tak på FK Haugesund de seinere sesongene. Kan Horneland vise en vei?

– Hvorfor er Sogndal en motstander som vi aldri klarer å få taket på? Har du noen forklaring på det, spurte Runar Nordvik.

– Det er jeg faktisk usikker på. Det som har svidd mest er de to tunge hjemmetapene vi har hatt mot dem, svarte Horneland. Mer ville han ikke si om det.

– Er det lettere eller vanskeligere å møte et lag som har kommet så skjevt ut som Sogndal i årets serie, fortsatte Nordvik.

– Sogndal ligger nederst på tabellen først og fremst fordi de har hatt sentrale spillere skadet. Jeg vet ikke hvor mange av dem de får klar til søndagens kamp, men uansett handler kampen mest om oss selv. Spiller vi opp mot vårt beste nivå, vinner vi kampen, sa en nøktern FKH-trener. Han oppsummerte kampen mot Stabæk på Nadderud slik:

– Vi ser konturene av en bred og fin tropp. Vi har ikke brukt det samme laget en eneste kamp. Den troppen vi nå har, kan ta oss gjennom en fin sesong.

Gleder seg til by-derbyet

– Så blir det et møte med Vard i cup’en seinere i mai. Du sa før oppsettet av 2. runde at Vard ville bli en drømmemotstander. Står du ved det, spurte Runar Nordvik.

– Ikke sportslig, men praktisk, svarte Horneland og viste til at ”hjemmekamp” reduserer reisebelastningen i en travel mai måned.

– Det å spare en reise til et annet sted på Vestlandet er gunstig for oss. Når det er sagt, kan det bli en artig kamp på Haugesund stadion. Jeg håper at byens og distriktets fotballentusiaster fyller opp stadion denne kvelden.

Nordvik: – FKH har lånt ut flere spillere til Vard og det er også tidligere Vard-spillere i FKH-troppen. Gjør det denne kampen spesiell?

– Nei, jeg tror ikke det. Rivaliseringens tid mellom FKH og Vard er over. På den annen side er det uansett snakk om et lokal-derby og en åpen kamp, men som neppe betyr like mye som den ville ha gjort for 7-8 år siden. Vi skal selvsagt strekke oss for å vinne og avansere i cupen.

Spennende, høy 18-åring

Nordvik: – Forrige uke dukket en ny spiller opp på treningsfeltet. 18 år gamle Anthony Ikedi, 198 cm høy defensiv midtbanespiller og nytt utlån til FKH fra Gent. Hvordan vurderer du han?

Horneland: – Han ser helt ok ut. Anthony har en voldsom rekkevidde. Så langt har prestasjonene på treningsfeltet sving noe. Det er naturlig for en ung nigerianer på vei inn i en ny kultur, langt borte hjemmefra. Vi må gi ham litt tid – også fordi han ikke får arbeidstillatelse innen fire-fem uker. Vi mener at han har et stort potensial. Det er en grunn for at han er hentet inn i Gent-systemet. Han kommer fra det samme fotballakademiet som de to andre nigerianerne i FKH. Nivået er høyt.

Runar Nordvik henvendt til forsamlingen: –Bare så det er sagt: Når Horneland bruker betegnelsen ”helt ok”, tilsvarer det ”virkelig bra”.

Nordvik: – Dere har resignert tre spillere den siste uken, først Ibrahim og Antony, deretter med Helge Sandvik torsdag….?

– Det gjør vi selvsagt fordi vi har tro på dem, svarte en rolig Eirik Horneland med et smil og høstet god applaus.

Buduson vil ha mer spilletid – i år

Runar Nordvik hentet deretter fram Johnny Per Buduson, et av lagets nye ansikter i år som flyttet fra Oslo og Skeid vestover til eliteseriefotball i havbyen.

– Din gamle Skeid-trener sier at vi vil se mye mer av deg i 2018 enn i år fordi du trenger en akklimatiseringsperiode. Føler du det sånn selv, spurte Nordvik.

– Nei, jeg har ikke sett det for meg at det skulle gå en hel sesong. Selvfølgelig trenger også jeg tid til å tilpasse meg alt nytt og ikke minst til å spille på et høyere nivå. Men jeg håper på mer spilletid utover i sesongen, svarte Buduson.

Nordvik: – I Skeid kombinerte du fotball med en jobb som regnskapsfører. I Haugesund er det fotball på heltid. Hvordan går det?

– Det går helt bra. Det er mye kjekkere å stå opp om morgenen for å spille fotball enn for å føre regnskap. På den annen side er arbeidsdagen slutt mye tidligere, slik at jeg har fått mye fritid. Det er litt artig det óg.

– Din spesialitet på FKH så langt i årets sesong er å bli kastet innpå de siste ti minuttene. Er det superinnbytter Jonny Budeson vi har fått til klubben?

– Det er det som er min posisjon akkurat nå.

– Søndagens motstander er kjent for sine store, stygge midtstoppere som spiller ”på grensa”. Hvordan passer det deg?

– Kommer jeg innpå, er det helt greit. De er jo litt tunge og trege så det er bare å sprinte fra dem!

STOR INTERESSE: Godt frammøte av FKH-sponsorgene på Il Forno fredag morgen.
VIL HA MER SPILLETID: Johnny Per Buduson mener at han er klar for mer spilletid.
STÅ I KRIGEN: Fredrik Pallesen Knudsen lover at Sogndal skal få det tøft på Haugesund stadion søndag.

Jobber med offensive dødballer

Intervjurunden på Il Forno fredag morgen ble avrundet med en samtale med

Fredrik Pallesen Knudsen. Han fikk det samme spørsmålet av Nordvik. Hvordan takle et sterkt fysisk Sogndal-lag? Passer det ham selv bra?

– Vi skal stå i krigen, det lover jeg.

STÅ I KRIGEN: Fredrik Pallesen Knudsen lover at Sogndal skal få det tøft på Haugesund stadion søndag.

Nordvik: – På årets Sogndal-lag er det flere gamle Brannspillere. Er det kjenninger av deg?

– Henning Birklund har jeg spilt med i Brann. Han skal få det tøft på Haugesund stadion på søndag.

– Du var kaptein på juniorlaget til Brann som ble Norgesmester i 2014, var visekaptein på Åsane i fjor – på utlån. Hva er det som gjør deg til et kapteinsemne?

VIL HA MER SPILLETID: Johnny Per Buduson mener at han er klar for mer spilletid.

– Det er vel først og fremst fordi jeg alltid forsøker å ta vare på alle folka på laget. Jeg liker å gå foran som et godt eksempel.

– Hvordan har overgangen til eliteserien vært for deg?

– Først og fremst er tempoet mye høyere og vi må levere fotball av høyere kvalitet, hele tiden være ”på allerten”.

– Og merker du noen forskjell på Bergen og Haugesund som fotballbyer?

– Jeg var jo i Brann når laget rykket ned og sto i den driten der. Skuffelsen var enorm. Men også her i Haugesund merker jeg godt supporternes forventninger til oss.

– Får vi snart se en Knutsen på offensiv dødball, han som henger inne i feltet for å skalle inn mål?

– Jeg jobber faktisk mye med dette på treningene. Dette er et våpen jeg virkelig har lyst til å utvikle, svarte den sympatiske og kamplystne, unge bergenseren og høstet applaus før han, Buduson og Horneland dro videre til treningsfeltet i en fantastisk flott sommermorgen. De siste forberedelsene skulle gjøres.