Siste:

Bilde 1 av 8
Bilde 2 av 8
Bilde 3 av 8
Bilde 4 av 8
Bilde 5 av 8
Bilde 6 av 8
Bilde 7 av 8
Bilde 8 av 8

Knytter bygdene sammen med turvei

Etter tiår med venting er endelig den gamle postveien mellom Ølen og Etne farbar. Lørdag tok turgåere, løpere og til og med ordførere til løypa for å feire.

ØLEN/ETNE: Det begynner å bli lenge siden den gamle postveien var eneste ferdselsvei mellom Ølen og Etne. Slik er det ikke lenger, men etter storslått ryddejobb av turlagene i Etne og Vindafjord er det ikke tvil om at det er den koseligste.

– Dette er den første av flere gang- og sykkelveier som kommer her i kommunen, sier Torleif Heggebø, ildsjel i Vindafjord Turlag.

– Det snakkes om at busser har stått fast slik at folk har måttet dytte dem over Fikse. Det finnes mange historier på den gamle ferdselsveien mellom Ølen og Etne, sier Heggebø.

Lørdag 29. april var en svært etterlengtet dag for mange. I flere tiår har det i de to bygdene blitt snakket om at den gamle postveien må bli farbar. Etter initiativ fra kommunen og innsats fra turlagene er løypa klar, noe som ble feiret med både taler og marsj.

Nå er det turgåere som skal nyte den nyryddede løypa.

– Vi har et mål om å knytte Etne og Ølen sammen i tillegg til de gamle bygdene etter hvert. Vi satser på at vi skal bli en god gjeng med sprekinger etterhvert. Så håper vi det kommer en masse folk innover hit og besøker turkommunen Vindafjord.

Det høyeste punktet mellom de to bygdene er Fikse. Her – noen meter fra fylkesgrensa mellom Rogaland og Hordaland – har de gamle bunkersene blitt fikset opp og fått belysning.

Vi tok turen opp i løypa. Se bilder øverst og videoreportasje på Hnytt og TV Haugaland mandag.