– Ulykkene overskygger resultatet – Hnytt

Siste:

Fabrikksjef Tom Petter Johansen er fornøyd med resultatet, men sier de to ulykkene har gått sterkt inn på alle ansatte ved verket.
Fabrikksjef Tom Petter Johansen er fornøyd med resultatet, men sier de to ulykkene har gått sterkt inn på alle ansatte ved verket.
Arkivfoto: Paul André Sommerfeldt.

– Ulykkene overskygger resultatet

Hydro Karmøy leverer nok en gang et solid driftsresultat i årets tre første måneder, men fabrikksjef Tom Petter Johansen sier de alvorlige ulykkene på pilotanlegget overskygger de gode tallene.

ØKONOMI: Før renter og skatt leverte Hydro Karmøy et driftsoverskudd på 142 millioner kroner i løpet av årets tre første måneder.

– Vi leverer gode tall, og produksjonsmessig har vi hatt en god start på året. Men dødsulykken i forrige uke, og den alvorlige fallulykken i slutten av februar overskygger selvfølgelig dette, sier fabrikksjef ved metallverket, Tom Petter Johansen i en pressemelding.

Stålbjelke falt ned

En mann i 40-årene mistet livet i forrige uke da en stålbjelke under montasje falt ned i forbindelse med byggingen av Hydros nye pilotfabrikk for aluminiumsproduksjon. Mannen jobbet for det finske selskapet Ruukki, på oppdrag for Veidekke, som er entreprenør for byggearbeidene under utbyggingen.

Dødsulykken skjedde kun en måned etter at to ansatte ble alvorlig skadde da en lift veltet inne på anleggsområde. Begge er for tiden i rehabilitering og opptrening etter skadene de pådro seg, opplyser Hydro i pressemeldingen.

– Disse to ulykkene har gått sterkt inn på alle oss som jobber på verket. Det viktigste målet vårt er at alle skal komme trygt hjem fra jobb, og det er ekstra tungt å oppleve to så alvorlige hendelser på kort tid, fortsetter Johansen.

Sterke tall

Høyere aluminiumspris, svak kronekurs mot dollar og sesongmessig høyere etterspørsel skal være det viktigste grunnene til at resultatet er påvirket i positiv retning. Regnskapet for første kvartal ved metallverket viste et overskudd som er 44 millioner kroner høyere enn i fjerde kvartal i fjor.

Også valseverket opplevde et oppsving i resultatene i første kvartal med et resultat på 20 millioner kroner.

Piloten i rute

Etter dødsulykken i forrige uke, ble arbeidet med Hydropiloten midlertidig stanset til dagen etter. Fabrikksjefen opplyser at arbeidet er i rute med henhold til planlagt oppstart i fjerde kvartal.

– Ved utgangen av første kvartal var byggingen om lag 80 prosent fullført, og i rute både i henholdt til tidsplan og budsjett, sier Johansen i pressmeldingen.