Skogland ser lys i tunnelen – Hnytt

Siste:

SKOGLAND FORNØYD: Asbjørn Skogland for fornøyd med budskapet til assisterende direktør KDI, Jan-Erik Sandlie, på rådsmøtet i Haugaland Vekst i dag.
SKOGLAND FORNØYD: Asbjørn Skogland for fornøyd med budskapet til assisterende direktør KDI, Jan-Erik Sandlie, på rådsmøtet i Haugaland Vekst i dag.
Terje Emil Johannessen

Skogland ser lys i tunnelen

–Det er flott at det står en samlet region bak kravet om et fengsel på høyt sikkerhetsnivå plassert her på Haugalandet, sier Asbjørn Skogland, tillitsvalgt i NFF Haugesund fengsel.

Skogland fulgte rådsmøtet i Haugaland Vekst IKS og var meget fornøyd med signalene som assisterende direktør Jan-Erik Sandlie ga til Haugalandspolitikerne fredag formiddag.

– Det har tatt sin tid å komme dit vi er i dag, men nå ser jeg lysning i horisonten, sa han til Hnytt etter at seansen med Sandlie var ferdig.

Skogland har ved flere anledninger påpekt overfor media at regionen mellom Boknafjorden og Bjørnefjorden har den dårligste fengselsdekningen i landet når det gjelder soningsplasser på høyt sikkerhetsnivå. Situasjonen sør for Boknafjorden er mye bedre. Der er det imidlertid underdekning på soningsplasser på lavt sikkerhetsnivå.

To nye fengsler?

– Nå blir det en spennende tid for oss fremover. Vi har jo ventet veldig lenge på at denne prosessen skulle igangsettes, ja, helt siden kapasitetsplanen fra 2012 kom. Sørlandet kom foran oss og forsåvidt også Østlandet, sier han og regner med at de sentrale myndighetene holder fast ved at det skal bygges to nye fengsler på Vestlandet, nemlig i Haugesund og Ålesund.

Dessuten er det snakk om utvidelser ved Bergen, Åna og Vik fengsel i Sogn. Alt dette skal nå gjennomgås i KVU’en.

Han antar at det tidligst kan komme såkalte planleggingsmidler i revidert for 2018. Men mest sannsynligvis kommer det inn budsjettmidler for 2019.