Skoleelever vitne til væpnet aksjon – Hnytt

Siste:

Arkivfoto av Skudenes ungdomsskole.
Arkivfoto av Skudenes ungdomsskole.
Tipsfoto

Skoleelever vitne til væpnet aksjon

Pågripelsen av en mann i midten av 20-årene torsdag skjedde på bussholdeplassen utenfor Skudenes ungdomsskole mens flere elever ventet på skolebussen.

KARMØY: Da væpnet politi aksjonerte mot en mann i midten av 20-årene torsdag formiddag befant han seg i en mengde av skoleelever fra Skudenes ungdomsskole.

Pågripelsen gikk likevel smertefritt for seg, og politiet ransaket og fant flere våpen i den mistenktes bolig i Skudenes.

Rektor ved Skudenes ungdomsskole, Kjell Inge Bråtveit, har fått en redegjørelse fra politiet og har pratet med elevene fredag formiddag.

– Vi har informert elevene om det som skjedde. Dette var ingen dramatikk. Politiet har forsikret oss om at de hadde kontroll, sier Bråtveit.

– Jeg ringte til politiet i dag morges for å spørre om de for eksempel burde gitt oss beskjed i forkant eller evakuert. Da ble jeg fortalt at det ble vurdert at gruppen hadde kontroll, legger han til.

– Hva synes elevene om saken?

– De synes ikke at det var kjekt, men det som elevene var smarte med å gjøre var at de gikk bort fra situasjonen. De var ikke fristet til å gå nærmere for å se hva som skjedde, forteller Bråtveit, som ikke har fått noen reaksjoner fra foreldre.

Rektor Kjell Inge Bråtveit.

Bra samarbeid med politiet

Bråtveit erkjenner at det er enkelte ting som rører seg i Skudenes som ikke er like positivt, og er forteller at han og resten av skolen er glade for at politiet følger med.

– Vi har et bra samarbeid med politiet. Vi bruker den forebyggende gruppen ganske mye og følger med på hvor de ferdes hen. Det er vel litt av styrken i et lokalsamfunn som er så lite. Vi vet mye hva som skjer i nærområdet, avslutter Bråtveit.