– Det er godt å være renvasket – Hnytt

Siste:

Sig Hansen i hjemmet deres i Seattle.
Sig Hansen i hjemmet deres i Seattle.
Arkivfoto

– Det er godt å være renvasket

Påtalemyndighetene i Seattle avviste tirsdag søksmålet mot Sig Hansen for misbruk av datteren. Nå ser den verdensberømte kapteinen frem til å legge saken bak seg og å komme hjem til Karmøy i sommer.

SEATLLE: I mars ble det klart at Sig Hansens 28 år gamle datter hadde saksøkt ham for seksuelt misbruk da hun var to år gammel. Hansen avviste anklagene og har tidligere blitt frikjent i retten for de samme beskyldningene.

– Lettelse

Tirsdag denne uken kom påtalemyndighetene i Seattle frem til at den kjente krabbefiskeren med røtter fra Åkrehamn ikke skal tiltales for kriminelle handlinger. Nå er det opp til domstolen om de vil tillate datteren å reise sivilt søksmål.

– Dette er andre gang retten sier at jeg er uskyldig. Det var en stor lettelse for meg og det er godt å være renvasket, sier han på telefon fra Seattle.

Les også: Kjempet for livet – på TV

God støtte

Sig Hansen har valgt å holde seg unna medienes søkelys mens etterforskningen har pågått i Seattle de siste ukene. Gjennom Karmøynytt gir han sitt første intervju etter at saken kom opp. På telefon fra den amerikanske vestkysten forteller han at det har vært en krevende tid, men at familien nå ser fremover.

– Vi har ingen ting å skamme oss over og opplever stor støtte blant folk, sier han.

50-åringen som er superstjerne i serien «Deadliest Catch» på Discovery Channel forteller at kanalen har stått bak ham gjennom den tøffe tiden og støttet ham på alle mulige måter.

Sig Hansen er nå aktuell i den 13 sesongen av Deadliest Catch.

Positivt fokus

Hansen ønsker ikke å si noe mer om overgrepssaken på nåværende tidspunkt. Nå er alt fokus rettet mot positive begivenheter som står i kø for familien. I disse dager vises en ny sesong av TV-serien i USA, og fremover venter bryllup og familiens første barnebarn. Datteren Mandy skal gifte seg i juni, og den andre datteren Nina venter sitt første barn i samme tidsrom. Barnevogn er bestilt fra forhandler på Karmøy og spenningen er stor.

– Vi kan nesten ikke vente. Kona gleder seg som bare det til å gå rundt i gatene her med barnebarn i en ekte norsk barnevogn, ler Hansen.

Også i sommer kommer Sig Hansen og familien hjem til Fiskeridagene på Åkra. Her fra premieutdeling i 2014.

Til Karmøy

I august drar storfamilien til Karmøy der del to av bryllupet skal markeres. Lokaler på Mortholmen er bestilt og Hansen lover en skikkelig feiring for slekt og venner.

– Det blir en bra fest, garanterer Hansen.

Han ser også frem til å delta på årets Fiskeridager og kanskje blir det tid til litt krabbefisking på vestsiden av Åkra.

– Karmøy betyr så enormt mye for oss. Det skal bli skikkelig godt å komme hjem igjen, sier Hansen.