Overvåkningsvideo viser kvinne spre rasistisk budskap – Hnytt

Siste:

Overvåkningsvideo viser kvinne spre rasistisk budskap

Dersom kvinnen ikke melder seg til politiet, vurderer de å publisere overvåkningsvideoen offentlig.

HAUGESUND: Onsdag morgen ble materiale med fiendtlige ytringer og bilder funnet i skolegårder på Haraldsvang, Hauge, Austrheim, Hauge og Gard i Haugesund. Politiet etterforsker nå saken og sitter på en overvåkningsvideo fra Hauge skole.

– Den viser en kvinne som legger ut gjenstander ved den aktuelle skolen. Vi oppfordrer kvinnen til å ta kontakt med oss. Foreløpig har vi ikke klart å identifisere kvinnen, og da vil det være et senere vurderingspunkt om vi skal publisere denne offentlig for å kunne identifisere vedkommende, sier politistasjonsjef Edgar Mannes ved Haugesund politistasjon.

– Hva kan du si om innholdet? 

– Det er hatsk og fiendtlig rettet mot folk av utenlandsk opprinnelse, annen hudfarge og religion. Det er ulovlig og kan straffes med tre års fengsel.