Nå er alle samlet under samme tak – Hnytt

Siste:

Denne gjengen er klare til å ta imot pasientene på Åkrehamn Tannklinikk.
Denne gjengen er klare til å ta imot pasientene på Åkrehamn Tannklinikk.

Nå er alle samlet under samme tak

Åkrehamn Tannklinikk er nå klare til å ta imot over 8000 pasienter i nye og moderne lokaler.

ÅKREHAMN: Tannklinikken åpnet dørene rett før påska. Den nye tannklinikken er 350 kvadratmeter og har til sammen sju behandlingsrom. Antall prioriterte pasienter i den nye klinikken er 5100 og betalende voksne pasienter er cirka 3000. Her jobber det fire tannleger, to tannpleiere og syv sekretærer.

– Det er helt herlig å være på plass i nye lokaler. Her er det stort og lyst, og vi har helt nytt utstyr. Her trives vi veldig godt, forteller tannlege Sverre Melhus. 

 

Får samlet fagmiljøet

Margit Mannes (t.v.) og Åse Kristin Ragnvaldjord i resepsjonen.

Det er tannklinikkene i Skudeneshavn, Vedavågen og Åkrehamn som nå er samlet under samme tak på Åkra. Melhus forteller at de fleste pasientene har vært positive til flyttingen når de får vite hvilke fordeler det vil gi.

– Nå får vi samlet hele fagmiljøet på en plass, noe som gjør at vi står bedre rustet dersom det skulle dukke opp permisjoner, sykdom eller ferie. I sommer vil klinikken være oppe hele tiden, så da slipper folk å reise enda lenger dersom de skal ha akuttbehandling.  

– Vi får mye bedre plass både på hvert behandlingsrom, men også på venterom og i gangene. Det gjør blant annet at de som bruker rullestol eller rullator, har mye mer plass å boltre seg på. På den gamle klinikken på Åkra var det ganske trangt. Det blir også godt med parkering utenfor.

– Hvordan har det vært å drive de tre klinikkene hvor for seg?

– Det har vært tre veldrevne klinikker og vi har hatt nok å gjøre. Men på klinikken på Vea har det bare vært tannlege en til to ganger i uka, så det har jo ikke alltid vært like gunstig.

 

Ingen tannlegeskrekk 

Mats Rydningen får behandling av tannlege Sverre Melhus. – I dag skal jeg sjekke hvordan tilstanden på tennene er, sier Rydningen.

En av de første pasientene som fikk behandling i den nye tannklinikken, er Mats Rydningen. Han har tidligere vært tilknyttet tannklinikken i Skudeneshavn og er derfor en av de som får størst endring når det kommer til avstand til tannklinikken.

– Det gikk veldig greit å ta bussen i dag, så det var ingen problem, forteller han.

– Hva synes du om den nye klinikken?

– Jeg har fått et veldig godt inntrykk. Her er alt nytt, lyst og trivelig. 

– Har du tannlegeskrekk?

– Nei, jeg har hatt det, men det har gått over, ler han.