Lokale politikere skal stake ut fremtidens politikk – Hnytt

Siste:

Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet er spent foran partiets landsmøte i Oslo.Foto: Arbeiderpartiet
Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet er spent foran partiets landsmøte i Oslo.Foto: Arbeiderpartiet

Lokale politikere skal stake ut fremtidens politikk

Torsdag starter Arbeiderpartiet sitt Landsmøte. Flere lokale politikere reiser til Oslo for å legge strategien for årets valgkampprogram.

POLITIKK: To av de som reiser over er stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal og ordfører i Haugesund, Arne Christian Mohn. I fire dager til endes skal de to være blant delegatene som skal utforme Arbeiderpartiets program i valgåret.

– Dette er Norges største politiske verksted og vi forbereder oss på ny politikk for landet samt vårt bidrag internasjonalt. Jeg opplever en ekstrem vilje til å overta regjeringsmakta i egen organisasjon og vi skal være tydelige på hva som blir våre kjernesaker når vi overtar styring av landet,  sier Hege H.Liadal

Også ordfører Arne-Christian Mohn i Haugesund er spent foran landsmøte. Spesielt spent er han når partiet skal utforme politikken for kommunene og næringslivet langs vestlandskysten.

Foto: Vidar Bendiksen

På Vestlandet har arbeidsledigheten det siste året vært svært høy, og flere store bedrifter har måtte si opp ansatte. Baren inne maritim- og petroliumsvirksomheten er det stipulert at rundt 40 000 arbeidsplasser har forsvunnet de siste to årene. Mohn vil løfte fram framtidens maritime næringer på landsmøtet.

– Forslaget til partiprogram er svært positiv med tanke på havområdet. Det har en rekke konkrete forslag som vil gi skipsflåten og leverandørindustrien nye oppgaver. Selv vil jeg trekke fram viktigheten av å opprettholde den norske skipsflåten, som den 5. største i verden, og beholde norske arbeidsplasser på sjøen og i havrommet. Samtidig vil jeg trekke fram visjoner om vesentlig mer transport på sjø enn vei, sier Mohn.