Vil skape flere hverdagshelter i kampen mot mobbing – Hnytt

Siste:

Raymond Eriksen og Charlotte Nilsen starter opp «Oss mot mobbing» sin første base på Vestlandet.
Raymond Eriksen og Charlotte Nilsen starter opp «Oss mot mobbing» sin første base på Vestlandet.

Vil skape flere hverdagshelter i kampen mot mobbing

– Etter å ha vært en belastning for samfunnet så lenge, føles det godt å endelig kunne gi noe tilbake, sier Raymond Eriksen. 

ÅKREHAMN: Etter et 16 år langt rushelvete, er Eriksen lykkelig for at han endelig har fått livet på rett kjøl igjen. Nå vil han hjelpe unge i kampen mot mobbing.

– Jeg har solgt stoff, stjålet biler og utøvd vold. Etter å levd et hektisk liv som kriminell rusmisbruker, vil jeg være til nytte for andre fremfor en belastning. Nå er det min tur å gi tilbake.

Ble selv mobbet: – Følte meg ganske ensom som liten

Sammen med kjæresten Charlotte Nilsen starter han Oss Mot Mobbing sin første base på Vestlandet med hovedkontor i Åkrehamn. Oss Mot Mobbing er Norges største antimobbe-organisasjon der målet er å skape hverdagshelter, endre holdninger og være en støttespiller for hver enkelt.

– Mobbing er et mye større problem enn hva folk kanskje tror, og det er utrolig viktig med forebyggende arbeid. Det starter med deg. Mange er vitne til mobbing uten å vite hvordan de skal gripe inn, sier Charlotte Nilsen.

Tenk deg alle som ser på supertheltfilmer. Alle tenker: ‹‹Tenk å kunne vært dem.›› Det er bare å sette andre sine behov foran dine egne, så er du helt, mener Raymond. Han har selv opplevd mobbing på kroppen gjennom oppveksten.

– Det førte til at jeg satte meg i utenforskap. Jeg valgte heller å være alene med bamsen min, fremfor å lete etter nye venner fordi jeg var redd for å bli mobbet. Til tider følte jeg meg ganske ensom som liten, forteller Raymond.

Vil hjelpe ungdom til å takle en tøff hverdag

I tillegg til å være et mobbeoffer, har han også mobbet andre i ungdom.

– Jeg prøvde å være kul og hevde meg.  Så ble jeg narkoman allerede som 16-åring. Jeg har tenkt mye hvorfor ting ble slik de ble, og hva som kunne blitt gjort annerledes.

Raymond og Charlotte vil nå ut ungdom i distriktet som blir utsatt for mobbing for å vise at de ikke er alene. Kjæresteparet ønsker å gi motivasjon, støtte og trygghet til å takle en tøff hverdag.

– Hvis det er noen som sliter, kan de alltid komme til oss for å prate, sier Charlotte.

Raymond nikker samtykkende og legger til.

– Jeg er daglig leder på Tropehagen på Åkra, og har kontor her. I tillegg til en sofagruppe, har vi kaffe, te og brus til unge som ønsker å prate. Dersom du er i krise, er det bare å ta kontakt med oss.