Reagerer med avsky på rasistiske flygeblader – Hnytt

Siste:

Reagerer med avsky på rasistiske flygeblader

Flygeblader med hatefulle ytringer funnet ved fire skoler i Haugesund.

HAUGESUND: – Jeg reagerer med avsky, forskrekkelse og skuffelse, sier rektor ved Gard skole, Bjarte Nesheim etter at elever ved skolen fant rundt 20 flygeblader i skolegården med rasistisk innhold onsdag morgen.

Tilsvarende materiale er også funnet ved Hauge, Austerheim og Haraldsvang skole, melder Haugesunds Avis som først omtalte saken.

Reagerer sterkt

I følge Nesheim hadde flygebladene rasistisk og anti muslimsk innhold. Rektoren reagerer sterkt på at skolegården deres er brukt på denne måten.

– Det er lavmål å oppleve at slik propaganda blir spredd på en barneskole, sier han.

Rektoren på Gard opplyser at flygebladene ikke hadde noen tydelig avsender, men at de inneholdt tekst og noen bilder. Sør-Vest politidistrikt etterforsker saken.

Fikk melding

De foresatte ved Hauge skole fikk i 14-tiden onsdag tilsendt følgende melding fra stedfortredende rektor, Margareth Vestre;

«Vi ønsker å informere om at det i løpet av natten er spredt rasistiske lapper og bilder på skolens område. Disse ble oppdaget tidlig av skolens ledelse og mesteparten ble ryddet vekk før elevene fikk se dem. Saken er anmeldt og politiet har tatt hånd om saken».