Siste:

Provosert av tiggerdokumentar: – Vi må sende ut slike folk!

Redaktør i Sveiobladet, Daniel De Niazi, er krystallklar etter å ha sett gårsdagens Brennpunkt-dokumentar. Han mener det er bedre å hjelpe fattige rumenere i hjemlandet.

NRK-dokumentaren om rumenske tiggere i Bergen vekker voldsomme reaksjoner på sosiale medier om dagen. Redaktør i Sveiobladet, Daniel De Niazi, er selv fra Romania, og forteller at han skjemmes over situasjonen.

– Jeg ble veldig provosert. Ikke fordi NRK hadde laget en bra dokumentar, men fordi tiggerne representerer et land jeg kommer fra. Vi må sende ut slike ut folk, sier han.

Oppfordrer folk til å være kritiske

Dokumentaren «Lykkelandet›› viser hvordan bakmenn håver inn millioner på organisert tigging, prostitusjon, narkotikasalg og tyverier i Bergen. De Niazi er ikke overrasket over det omfattende kriminelle nettverket. 
– Slik har rumenerne vært i flere år. Jeg oppfordrer derfor folk til å være kritiske, og ikke gi penger til disse menneskene.
De Niazi mener fattige tiggere ikke har kapasitet å ta seg fra en landsby i Romania til å sette seg selv på gata i Norge.
– De trenger ikke hjelp, og er bare ute etter penger. Det er mye bedre å hjelpe de som virkelig trenger det der de er, sier han.